Afiliere Extreme Training
Menu 

Agenda Cursuri Extreme Training

Agenda cursurilor Extreme Training

Ți-am pregătit special un catalog de cursuri bine alese și frumos gândite, cu discounturi speciale. Profită acum de reducerile pentru înscrierile timpurii implementate special pentru tine. Astfel, îți poți planifica bugetul pentru a realiza tot ceea ce-ți dorești!

Citeste! | 2 comentarii

Curs Dictie – Puterea vorbirii

Curs Puterea Vorbirii – Curs aplicat de dicţie (24, 26, iunie și 1, 3, 8 iulie)

24 iunie-8 iulie, Bucuresti. Cursul se adresează persoanelor care simt că propria vorbire e un obstacol în dezvoltarea personală și profesională, care au ceva de spus, dar le e teamă că vor fi judecați, nu prin prisma a ceea ce spun, ci a felului în care o spun.

Citeste! | 5 comentarii

Curs EXCEL

CURS EXCEL (3-4 iunie 2014)

3-4 iunie, București. Curs Excel care te ajută să te perfecționezi și să lucrezi în mod eficient cu programul, fie că ești manager sau secretară, contabil sau agent de vânzări.

Citeste! | Comentează!

Curs Managementul Stresului

Curs Managementul Stresului și al Emoțiilor Distructive

14 - 15 iunie 2014, București. Un curs de managementul stresului care te ajută în dezvoltarea personală și profesională. Învață tehnici de diminuarea a stresului la locul de muncă!

Citeste! | Comentează!

Curs Expert fiscal

Expert fiscal – curs acreditat ANC

10-11 iulie, București. Pentru contabili, directori economici, manageri - curs Expert fiscal ce se bazează pe abordare practică a unor subiecte de interes major în domeniul fiscal.

Citeste! | Comentează!

Curs Finanţe pentru nonfinanţişti

Curs Finanţe pentru nonfinanţişti, 10-11 mai, Bucureşti

Bucureşti, 10-11 mai 2014. Cursul Finanţe pentru nonfinanţişti este construit cu preponderenţă în jurul aplicaţiilor practice, fixează principalele concepte şi indicatori financiari precum şi utilitatea lor imediată în gestionarea unui business.

Citeste! | Un comentariu!

Curs Optimizarea costurilor şi Creşterea profitabilităţii

Curs – Optimizarea costurilor și creșterea profitabilității, București (26-27 aprilie 2014)

26-27 aprilie 2014, Bucureşti. Cursul se adresează tuturor celor care vor să îşi îmbunătăţească cumpetenţele privind managementul performanţei şi cele de identificare a analizei pierderilor.

Citeste! | 2 comentarii

Curs Manager de vânzări

Curs acreditat ANC – Manager Vânzări Bucureşti (22-25 mai 2014)

22-25 mai 2014, Bucuresti. Curs acreditat ANC. Vei deveni un leader de excepție al echipei de vânzări, vei ști cum să motivezi membrii echipei și cum să delegi sarcini astfel încât să atingeți rezultate maxime și să creșteti vânzările împreună!

Citeste! | 9 comentarii

Curs Tehnici de Negociere

Curs – Tehnici de Negociere, Bucureşti (30 mai-1 iunie 2014)

30 mai-1 iunie, București. Vei afla cum sa folosesti tehnicile de negociere in avantajul tau, chiar daca strategia pe care ti-o propun este una de castig pentru ambele parti. Vei invata sa anticipezi mutarile partenerului de negociere.

Citeste! | 6 comentarii

Curs Negociere Persuasivă

Curs Negociere Persuasivă (17-18 MAI 2014)

17-18 mai 2014, Bucureşti. Cursul de negociere susţinut de Dan Lambescu este un mod revelator prin care vei învăța precis cum poți să fii mai persuasiv în orice situație utilizând elemente cheie din zona programarii neurolingvistice, Hipnozei Ericksoniene și mesajelor subliminale.

Citeste! | Comentează!

Formator București

Curs acreditat ANC – Formator, Cluj Napoca (11-15 iunie 2014)

București, 19-25 mai. Formatorul este persoana care reușește să îi facă pe oameni să își depășească barierele și să reușească, fără a-i forța, fără a-i convinge! Cursul acreditat de Formator îți lărgește oportunitățile pentru ca hobby-ul tău să devină și o importantă sursă de venit.

Citeste! | 2 comentarii

Curs Manager de proiect

Curs acreditat ANC – Manager Proiect Bucureşti (21-25 mai 2014)

21-25 mai, Bucureşti. Participând la acest curs vei putea învaţa cum să-ţi măreşti şansele pentru a-ţi fi finanţat proiectul precum şi 'tips & tricks' pentru implementarea acestuia. Trainingul se desfăşoară pe baza metodei învăţarii experienţiale.

Citeste! | 29 comentarii

Curs Expert Achizitii Publice

Curs acreditat ANC – Expert Achiziţii Publice, Bucureşti (29 mai-1 iunie 2014)

Bucuresti, 29 mai-1 iunie 2013. Obiectivul cursului este de a pregati persoane pentru ocupatia de Expert Achizitii Publice (cod COR 241940). Obtinerea certificarii va da dreptul de a practica meseria de Expert Achizitii Publice. Certificatul este recunoscut in Romania si Uniunea Europeana.

Citeste! | 8 comentarii

Curs de limba Engleză, Bucureşti

Curs de limba Engleză

Învaţă limba engleză prin metoda Active Learning. Este cea mai eficientă metodă de învăţare a limbii engleze, o metodă activă, o metodă interactivă, o metodă plăcută şi relaxantă, o metodă de învăţare rapidă şi uşoară, o metodă de învăţare ce pleacă de la nivelul real al limbii engleze la care se află cursantul.

Citeste! | Comentează!

Fire up your Power

Fire up your Power

24 mai 2014, Crystal Palace Ballrooms - eveniment FIRE UP YOUR POWER – O zi te poate duce la un nivel superior al potenţialului tau, a stării tale mentale! A 4a ediţie a sesiunii de FIREWALKING a cărei facilitator este Bruno Medicina.

Citeste! | 5 comentarii

Caravana ToT

Caravana ToT – Cursul Formator vine în orașul tău

Ești pregătit să devii trainer? Acum este momentul potrivit! Extreme Training aduce în orașul tău (sau în apropiere) cursul Train of Trainers (ToT). Acest curs urmează metodologia Powerful Trainers® by Marian Rujoiu, o metodă care asigură o învățare bazată pe practică și o experiență memorabilă.

Citeste! | 3 comentarii

MBA Intensiv – BusinessDrive

BusinessDrive – MBA intensiv – un program oferit de Dragoş Popescu şi Marius Ghenea

Conceput ca un MBA intensiv şi structurat ca un workshop interactiv cu durata de 5 zile, programul include module teoretice care abordează, din perspectiva managerial-financiară, principalele „zone critice” ale unei afaceri: [...]

Citeste! | Comentează!

Afla detalii acum

Marian Rujoiu - Biblia Negociatorului

Cum sa ne “vindem” proiectele de resurse umane

Specialiștii care-și desfășoară activitatea în departamentul de resurse umane se confrunta în permanență cu nevoia de a promova proiectele de resurse umane pe care le inițiază la nivel de organizație. Dar cine ar putea fi interesat de modul în care se vor derula aceste proiecte și de rezultatele obținute?

Raspunsul este simplu : acționarii, managerul general, managerii de departamente și chiar angajații, indiferent de nivelul ierarhic. Și nu în ultimul rând CLIENȚII. Ei sunt beneficiarii direcți ai muncii noastre și a eforturilor depuse de fiecare în parte.

Să plecăm de la realitatea prezentă, conștientizând necesitatea implementării unor proiecte care au ca punct de plecare legislația  muncii, ca de exemplu: realizarea și revizia regulamentului intern,  evaluarea performanțelor angajaților, realizarea unui plan de instruire anual, realizarea și revizia fișelor de post șamd.

Întrebările pe care vi le vor adresa cei care vă coordonează nu vor fi de genul: ,,Care sunt motivele pentru care trebuie să derulăm aceste activități?” ci de genul:

,,Cât dureaza aceste activități?
,,Câți angajați ies din producție deoarece sunt implicați direct?
,,Există și metode mai simple, mai puțin costisitoare?
,,Evaluarea 360 de grade feedback este obligatorie?
,,Putem renunța la cursul X în favoarea cursului Y? Durează cam mult, ce parere ai?

… și cred că fiecare dintre voi ar avea mai multe exmple decât v-am oferit eu acum.

[box type="bio"] Să fim bine înțeleși: managerii noștri nu pun aceste întrebări din rea voință sau neștiință, ci datorită faptului că au de condus o afacere și că obținerea unui profit este scopul principal al muncii tuturor. Iar atingerea acestui scop înseamnă continuitate și progres. Iar pentru noi se traduce în înarmarea cu răbdare și multă perseverență….[/box]

[button link="http://www.traininguri.ro/manager-resurse-umane-acreditat/" type="big" newwindow="yes"] Curs acreditat Manager Resurse Umane. Apăsați aici pentru detalii![/button]

[button link="http://www.traininguri.ro/curs-tehnici-aplicate-de-recrutare-si-selectie/" type="big" color="red"] Curs Tehnici aplicate de Recrutare si Selectie[/button]

Dar există și alte tipuri de proiecte HR, cele propuse de către specialiștii/managerii de resurse umane din dorința de a:
- crește eficiența unor procese de producție din cadrul organizației
- îmbunătăți nivelul de motivare al angajaților
- reduce fluctuația angajaților
- crește productivitatea angajaților
- crește rata de succes în procesele de recrutare și selecție
- de a furniza informații referitoare la caracteristicile  resursei umane din organizația respectivă.
- de a moderniza sistemul de organizare la nivelul proceselor de resurse umane
- de a îmbunătăți imaginea firmei în piață, făcând-o mai atractivă pentru potențialii angajați etc.

“Și dacă nu sunt condiționate de existența unei constrângeri legislative, de ce le-am iniția și implementa???” V-ar putea întreba un manager general sau un manager de departament? “Pentru că și așa oamenii sunt foarte ocupați…”

Dar haideți să ne gândim la câteva proiecte potențiale de RU: identificarea tipului de cultură organizațională, schimbarea culturii organizaționale sau a unor subculturi aferente acesteia, participarea firmei la târguri de joburi,  identificarea unor cauze reale care stau la baza demisiilor angajaților, coaching pentru manageri/angajați, realizarea procedurilor de resurse umane, evaluarea nivelului de satisfacție al angajaților, desfășurarea unor evenimente comune, implicarea angajaților în proiecte sociale.

Începeți să recunoașteți din enumerarea de mai sus și proiecte pe care voi le-ați propus managerilor sau pe care încercați să le propuneți de ceva timp și nu ați obținut încă aprobarea? De câte ori ați încercat să deschideți subiectul și în câte ședințe ați pus pe ordinea de zi una din teme?

[button link="http://www.traininguri.ro/manager-resurse-umane-acreditat/" type="big" newwindow="yes"] Curs acreditat Manager Resurse Umane. Apăsați aici pentru detalii![/button]

[button link="http://www.traininguri.ro/curs-tehnici-aplicate-de-recrutare-si-selectie/" type="big" color="red"] Curs Tehnici aplicate de Recrutare si Selectie[/button]

Sunt manageri de resurse umane care mi-au solicitat sprijinul în încercarea lor de a propune activități de resurse umane similare celor de mai sus și de a obține și un răspuns pozitiv. Soluțiile nu sunt generale, ele pot și trebuie adaptate tipului de organizație și strategiei de afaceri specifice acesteia. Pentru că știm cu toții că strategia departamentului de resurse umane derivă din strategia firmei.

Etapele unui asemenea proces de ,,vânzare” a proiectelor din domeniul resurselor umane:

-          în primul rând identificarea unei nevoi reale și a caracteristicilor acesteia, în contextul desfășurării activității în firmă; (veți vedea că trebuie să evitam noțiunea de ,,problemă”, ea trebuie să lipsească din vocabularul unui specialist de resurse umane; utilizarea ei are un puternic impact negativ asupra managerilor);
-          stabilirea riscurilor potențiale sau deja manifestate, și a efectelor acestora pe termen scurt și lung, în cazul în care nevoia respectivă persistă și nu se iau măsuri;
-          cuantificarea acestor riscuri și a impactului negativ al acestora în bani, în mod real ce avem de pierdut la nivel de organizație dacă nevoia respectivă  persistă;
-          listarea și prezentarea tuturor avantajelor și beneficiilor obținute în urma dezvoltării proiectului respectiv versus nevoia prezentată;
-          stabilirea canalelor de comunicare în interiorul organizației, începând cu momentul zero al proiectului;
-          identificarea metodei, procedurii, procesului prin care departamentul resurse umane va răspunde nevoii ; descrierea în detaliu a acestei metode/proceduri;
-          stabilirea obiectivelor SMART și a indicatorilor de performanță aferenți activităților desfășurate de către departamentul de RU;
-          stabilirea resurselor implicate : angajați, manageri, consultanți externi, licențe software, bani, timp, tehnologie, informații;
-          identificarea și prezentarea rezultatelor obținute, pe care le putem numi livrabile;
-          stabilirea persoanelor de decizie și a nivelului de decizie în fiecare etapă a proiectului;
-          realizarea și prezentarea planificării activității de resurse umane, este recomandabil să utilizăm un grafic Gantt;
-          stabilirea riscurilor potențiale și a soluțiilor care vor duce la reducerea impactului acestora asupra organizației;
-          organizarea și monitorizarea proiectului;
-          analiza rezultatelor și stabilirea măsurilor de îmbunătățire în cazul dezvoltării unui proiect similar în alt orizont temporar;

Ce altceva ar trebui să îi mai preocupe pe profesioniștii de resurse umane?

-          dezvoltarea propriilor abilități de observare, comunicare, persuasiune și asertivitate
-          crearea unei imagini pozitive, în care să se regăsească și trăsături de personalitate gen cinstea, onestitatea, inițiativa, punctualitatea; iar atitudinea față de ceilalți colegi și față de muncă să fie întotdeauna pozitivă
-          manifestarea interesului permanent față de strategia de afaceri, strategia de marketing, achiziții importante, schimbări majore în viața organizației
-          dezvoltarea competențelor specifice unui manager /specialist/inspector de resurse umane
-          participarea la grupuri de discuții pe teme diverse din domeniul  resurselor  umane

Am format ca manageri de resurse umane sute de cursanți și concluzia generală este că un manager de resurse umane competent, care își dezvoltă abilitățile enumerate mai sus este tratat cu respect de către cei care conduc organizația. Și devin ,,mâna dreaptă” a acestora. În această situație orice propunere de proiect de RU inițiată de ei este acceptată și vor primi întregul suport.

Dacă sunteți în căutarea unei surse legitime de informații și cunoștințe, într-un mediu motivant și alături de alți specialiști de resurse umane, nu ezitați să vă înscrieți la cursurile de resurse umane pe care noi le dezvoltăm.

[button link="http://www.traininguri.ro/manager-resurse-umane-acreditat/" type="big" newwindow="yes"] Curs acreditat Manager Resurse Umane. Apăsați aici pentru detalii![/button]

[button link="http://www.traininguri.ro/curs-tehnici-aplicate-de-recrutare-si-selectie/" type="big" color="red"] Curs Tehnici aplicate de Recrutare si Selectie[/button]

Vă garantăm că inițiativele voastre se vor transforma în proiecte de resurse umane. Iar succesul va crea starea în care să vă doriți mai mult și veți aduce plus valoare în organizație prin munca și dăruirea voastră.

Articol scris de:

Manuela Trușcă
Trainer Extreme Training

Aria de expertiză: Resurse Umane, Managementul Resurselor Umane, Comunicare și Teambuilding

Afiliere Extreme Training

Vezi comentariul! »

  • ..buna seara….da am citit ca de obicei tot ceea ce prezentati dv….si trebuie sa va spun ca ..eu unul timp si..dorinta de a urma programele dv. am ..NU AM DEOCAMTA BANII NECESARI,DAR SPER CA ACESTA SITUATIE SA NU DUREZE SI SA POT REUSI SA PARTICIP LA CURSURILE ORGANIZATE DE DV…..EU UNUL AM INCREDERE IN POOTENTIASLUL DV. PROFESIONIST-FORMATIV.Cu stima si cele mai bune urari Precup Florin-Arad!

Newsletter Extreme Training

Alege sa te inscrii acum in newsletterul saptamanal si primesti automat doua carti gratuite in format electronic:

  • Ghidul Succesului
  • Ghidul Antreprenorului
Apasand optiunea «Aboneaza-te!» esti implicit de acord cu termenii si conditiile Extreme Training!

MobilPay
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.