Afiliere Extreme Training
Menu 

Agenda Cursuri Extreme Training

Agenda cursurilor Extreme Training

Ți-am pregătit special un catalog de cursuri bine alese și frumos gândite, cu discounturi speciale. Profită acum de reducerile pentru înscrierile timpurii implementate special pentru tine. Astfel, îți poți planifica bugetul pentru a realiza tot ceea ce-ți dorești!

Citeste! | 2 comentarii

Curs Dictie – Puterea vorbirii

Curs Puterea Vorbirii – Curs aplicat de dicţie (24, 26, iunie și 1, 3, 8 iulie)

24 iunie-8 iulie, Bucuresti. Cursul se adresează persoanelor care simt că propria vorbire e un obstacol în dezvoltarea personală și profesională, care au ceva de spus, dar le e teamă că vor fi judecați, nu prin prisma a ceea ce spun, ci a felului în care o spun.

Citeste! | 5 comentarii

Curs EXCEL

CURS EXCEL (3-4 iunie 2014)

3-4 iunie, București. Curs Excel care te ajută să te perfecționezi și să lucrezi în mod eficient cu programul, fie că ești manager sau secretară, contabil sau agent de vânzări.

Citeste! | Comentează!

Curs Managementul Stresului

Curs Managementul Stresului și al Emoțiilor Distructive

14 - 15 iunie 2014, București. Un curs de managementul stresului care te ajută în dezvoltarea personală și profesională. Învață tehnici de diminuarea a stresului la locul de muncă!

Citeste! | Comentează!

Curs Expert fiscal

Expert fiscal – curs acreditat ANC

10-11 iulie, București. Pentru contabili, directori economici, manageri - curs Expert fiscal ce se bazează pe abordare practică a unor subiecte de interes major în domeniul fiscal.

Citeste! | Comentează!

Curs Finanţe pentru nonfinanţişti

Curs Finanţe pentru nonfinanţişti, 10-11 mai, Bucureşti

Bucureşti, 10-11 mai 2014. Cursul Finanţe pentru nonfinanţişti este construit cu preponderenţă în jurul aplicaţiilor practice, fixează principalele concepte şi indicatori financiari precum şi utilitatea lor imediată în gestionarea unui business.

Citeste! | Un comentariu!

Curs Optimizarea costurilor şi Creşterea profitabilităţii

Curs – Optimizarea costurilor și creșterea profitabilității, București (26-27 aprilie 2014)

26-27 aprilie 2014, Bucureşti. Cursul se adresează tuturor celor care vor să îşi îmbunătăţească cumpetenţele privind managementul performanţei şi cele de identificare a analizei pierderilor.

Citeste! | 2 comentarii

Curs Manager de vânzări

Curs acreditat ANC – Manager Vânzări Bucureşti (22-25 mai 2014)

22-25 mai 2014, Bucuresti. Curs acreditat ANC. Vei deveni un leader de excepție al echipei de vânzări, vei ști cum să motivezi membrii echipei și cum să delegi sarcini astfel încât să atingeți rezultate maxime și să creșteti vânzările împreună!

Citeste! | 9 comentarii

Curs Tehnici de Negociere

Curs – Tehnici de Negociere, Bucureşti (30 mai-1 iunie 2014)

30 mai-1 iunie, București. Vei afla cum sa folosesti tehnicile de negociere in avantajul tau, chiar daca strategia pe care ti-o propun este una de castig pentru ambele parti. Vei invata sa anticipezi mutarile partenerului de negociere.

Citeste! | 6 comentarii

Curs Negociere Persuasivă

Curs Negociere Persuasivă (17-18 MAI 2014)

17-18 mai 2014, Bucureşti. Cursul de negociere susţinut de Dan Lambescu este un mod revelator prin care vei învăța precis cum poți să fii mai persuasiv în orice situație utilizând elemente cheie din zona programarii neurolingvistice, Hipnozei Ericksoniene și mesajelor subliminale.

Citeste! | Comentează!

Formator București

Curs acreditat ANC – Formator, Cluj Napoca (11-15 iunie 2014)

București, 19-25 mai. Formatorul este persoana care reușește să îi facă pe oameni să își depășească barierele și să reușească, fără a-i forța, fără a-i convinge! Cursul acreditat de Formator îți lărgește oportunitățile pentru ca hobby-ul tău să devină și o importantă sursă de venit.

Citeste! | 2 comentarii

Curs Manager de proiect

Curs acreditat ANC – Manager Proiect Bucureşti (21-25 mai 2014)

21-25 mai, Bucureşti. Participând la acest curs vei putea învaţa cum să-ţi măreşti şansele pentru a-ţi fi finanţat proiectul precum şi 'tips & tricks' pentru implementarea acestuia. Trainingul se desfăşoară pe baza metodei învăţarii experienţiale.

Citeste! | 29 comentarii

Curs Expert Achizitii Publice

Curs acreditat ANC – Expert Achiziţii Publice, Bucureşti (29 mai-1 iunie 2014)

Bucuresti, 29 mai-1 iunie 2013. Obiectivul cursului este de a pregati persoane pentru ocupatia de Expert Achizitii Publice (cod COR 241940). Obtinerea certificarii va da dreptul de a practica meseria de Expert Achizitii Publice. Certificatul este recunoscut in Romania si Uniunea Europeana.

Citeste! | 8 comentarii

Curs de limba Engleză, Bucureşti

Curs de limba Engleză

Învaţă limba engleză prin metoda Active Learning. Este cea mai eficientă metodă de învăţare a limbii engleze, o metodă activă, o metodă interactivă, o metodă plăcută şi relaxantă, o metodă de învăţare rapidă şi uşoară, o metodă de învăţare ce pleacă de la nivelul real al limbii engleze la care se află cursantul.

Citeste! | Comentează!

Fire up your Power

Fire up your Power

24 mai 2014, Crystal Palace Ballrooms - eveniment FIRE UP YOUR POWER – O zi te poate duce la un nivel superior al potenţialului tau, a stării tale mentale! A 4a ediţie a sesiunii de FIREWALKING a cărei facilitator este Bruno Medicina.

Citeste! | 5 comentarii

Caravana ToT

Caravana ToT – Cursul Formator vine în orașul tău

Ești pregătit să devii trainer? Acum este momentul potrivit! Extreme Training aduce în orașul tău (sau în apropiere) cursul Train of Trainers (ToT). Acest curs urmează metodologia Powerful Trainers® by Marian Rujoiu, o metodă care asigură o învățare bazată pe practică și o experiență memorabilă.

Citeste! | 3 comentarii

MBA Intensiv – BusinessDrive

BusinessDrive – MBA intensiv – un program oferit de Dragoş Popescu şi Marius Ghenea

Conceput ca un MBA intensiv şi structurat ca un workshop interactiv cu durata de 5 zile, programul include module teoretice care abordează, din perspectiva managerial-financiară, principalele „zone critice” ale unei afaceri: [...]

Citeste! | Comentează!

Afla detalii acum

Marian Rujoiu - Biblia Negociatorului

Despre puterea gandului

Scris de Marian Rujoiu

Manager Trainer Extreme Training, the way to excellence

www.traininguri.ro

www.marian-rujoiu.ro

Astazi vom vorbi despre puterea gandului, despre cum, ceea ce gandim ne influenteaza viata de zi cu zi. Prin viata de zi cu zi intelegem job, familie, relatiile cu prietenii. A gandi inseamna a imagina, a va imagina ca puteti sa…. Inainte de a face orice lucru, va veti gandi inainte, va veti gandi la modul: „As putea sa merg sa fac cumparaturi”; ei bine, va imaginati cum ar fi sa mergeti. Daca aveti o senzatie placuta veti merge, daca aveti o senzatie extrem de neplacuta veti face totul astfel incat sa evitati aceasta situatie.

De cele mai multe ori, lucrurile devin realitate dupa ce noi le gandim. In momentul in care putem sa ne imaginam ca suntem capabili sa facem un anumit lucru, acel lucru devine realitate atunci cand noi l-am facut. Ceea ce gandim, influenteaza fiecare lucru pe care il facem. De exemplu, atunci cand aveti un prieten/o prietena, viitor sot/sotie, exista si situatii in care va apuneti “Stii, nu pot sa ma vad cu el, nu pot sa ma imaginez cu el in viitor.” Datorita acestui blocaj mental – de a nu va putea imagina pe dumneavoastra intr-o anumita situatie – e cel mai probabil ca, in momentul in care va veti afla in situatia respectiva sa nu faceti fata, practic sa se intample ceea ce va era frica, si anume sa nu va intelegeti, sa nu puteti sa va imaginati.

Lucrurile devin realitate dupa ce sunt gandite. Gandul provoaca ceea ce urmeaza. De exemplu, va imaginati pe dumneavoastra ca un om de succes, vizualizati acest lucru, cum ar fi sa fiti un om de succes, si va imaginati, probabil, ca ar fi frumos.

Multi oameni nu pot sa se imagineze pe ei ca avand succes, pur si simplu nu pot. In acel moment, de cele mai multe ori, acea persoana nici nu va fi o persoana care va avea succes. Probabil va intrebati care e legatura cu realitatea. Poate sunt simple coincidente sau pur si simplu nu ies lucrurile asa cum presupune aceasta putere a gandului. Lucrurile sunt extrem de simple. In momentul in care noi ne gandim o data la un lucru, a doua oara, a treia, a patra oara, in mintea noastra se creeaza anumite  sinapse care ne modeleaza modul de a gandi. In momentul in care va ganditi, va imaginati pe dumneavoastra ca alergand pe un teren, de exemplu, citind o carte, sau va imaginati intr-un club sau la o coada la administratie publica. Cand va imaginati, in realitate se intampla la fel. Acest lucru s-a demonstrat prin experimente, in sensul ca au fost conectati sportivi la anumite aparate si au fost pusi sa-si imagineze ca sunt intr-o competitie si ca alearga, sa se imagineze pe ei in competitia respectiva. La fel, s-a organizat o competitie si a fost din nou masurata activitatea cerebrala. Mintea noastra nu face foarte mare distinctie intre a imagina si a face efectiv lucrul respectiv.

Practic, acest antrenament mental de a ne imagina pe noi intr-o anumita situatie ne ajuta la a vedea mai usor oportunitatile. Oportunitatile exista peste tot in jurul nostru, unii le vad mai mult, altii mai putin. Drept urmare, este esential sa puteti sa va vizualizati pe dumneavoastra intr-o anumita situatie. Ce inseamna acest a vizualiza? Sa va vizualizati, sa simtiti ca sunteti in situatia respectiva, cu cat va veti gandi mai mult la situatia respectiva, cu atat probabilitatea sa se intample acel lucru creste.

De exemplu, aveti examen pentru scoala de soferi si va imaginati pe dumneavoastra ca facand o greseala foarte mare. Va imaginati la volan si va ganditi ca veti face o greseala foarte mare, nu veti fi atent la semafor, nu veti vedea un pieton. In acest caz, va programati pe dumneavoastra sa reactionati intr-un anumit fel, intr-un anumit moment. Adica, daca ne-am programa pe noi, am putea sa ne imaginam ca ne suim la volan, ne imaginam cum vedem semnele de circulatie, schimbam corespunzator vitezele s.a.m.d. Daca noi am putea sa facem mental aceasta operatiune, cu siguranta o vom putea face si fizic atunci cand ajungem in situatia respectiva.

Practic, aceasta forta a vizualizarii este un antrenament mental pe care il puteti face in mod gratuit. Va perfectionati de fiecare data cand faceti acest antrenament mental. Vizualizati, lasati-va visele sa devina realitate. Nu degeaba se spune “Mi-am vazut visul cu ochii”. Acest lucru inseamna ca inainte de a se intampla in realitate, visati, va doreati acel lucru si va imaginati ca este posibil, intr-o masura mai mare sau mai mica, dar va imaginati ca ar fi posibil.

In momentul in care putem sa ne imaginam pe noi intr-o anumita situatie, reactionand intr-un anumit fel, ne putem imagina pe noi ca pe acele persoane care vad  oportunitatile din jurul lor, cu siguranta ca si in realitate se va intampla acest lucru. Exista o vorba veche care spune: ai grija ce gandesti pentru ca gandurile tale vor deveni vorbe, ai grija ce vorbesti pentru ca vorbele tale devin fapte. Asa este. Sau cum spunea Henry Ford: daca tu crezi ca poti, poti, daca tu crezi ca nu poti, nu poti.

Prin urmare, bucurati-va, bucurati-va de viata, zambiti ori de cate ori aveti ocazia si vizualizati-va pe dumneavoastra ca pe o persoana bucuroasa. Puteti sa va imaginati ca pe o persoana care se bucura, care se bucura de viata, se bucura de prieteni, se bucura de fiecare lucru din viata lui. Puteti sa va imaginati ca fiind o persoana care se bucura de absolut tot ce se intampla? Acesta este primul pas – sa va puteti imagina. Cu singuranta, in momentul in care veti avea contact cu realitatea in legatura cu acele lucruri, automat veti avea o reactie, in consecinta, va veti bucura.

Bucurati-va, zambiti, pentru ca merita! In plus, acest antrenament mental de a va vizualiza intr-o anumita situatie este un antrenament mental cu rezultate imediate. Acest antrenament mental este in mod gratuit si frumusetea lui consta in faptul ca puterea gandului este nemarginita, libertatea lui este totala, va puteti imagina ca orice este posibil.

Practic, imaginatia este o lume in care orice este posibil. Cu toate acestea, sunt persoane care nu pot sa-si imagineze anumite lucruri. In momentul in care puteti sa va imaginati, de cele mai ori dorinta ta este indeplinita. E un fel de bagheta. Daca nu puteti sa va imaginati ca veti reusi absolut deloc, in acel moment lucrurile vor merge extrem, extrem de greu.

Prin urmare, indrazniti, visati, pentru ca merita! Bucurati-va de viata, bucurati-va de slujba, si lasati-va dorintele si visele sa devina realitate. Trebuie doar sa le lasati. Mult succes!


Scris de Marian Rujoiu

Manager Trainer Extreme Training, the way to excellence

www.traininguri.ro

www.marian-rujoiu.ro

Afiliere Extreme Training

Vezi cele 12 opinii! »

 • Alin says:

  Articolul estecorect. Stiu fiindca asta fac si merge. Problema este ca sa iti imaginezi in cele mai mici amanunte ce vrei, altfel vei fii uimit. Exemplu, imagineazati ca ai multi bani. Daca faci doar atit, s-ar putea sa ajungi casier si sa numeri bani altcuiva. Nu e suficient sa ai grija ce gindesti ci si cum gindesti.

 • lys says:

  in acest joc de antrenament fiecare la nivelul lui fiecare a punctat .se simte pasiunea lui George .Mesterul Marian are un bun ecou ori ce carte citata in acest sens e bine venita va multumesc ca existati .

 • Anabela says:

  Interesanta filozofie care presupune pana la urma un demers de bun simt. Din pacate, cei mai multi dintre noi avem o tendinta naturala de a fi mai degraba nefericiti si complacandu-ne in ipostaza de victima. Cu siguranta si educatia are o contributie la acest lucru. Vestea buna e ca oricine si oricand (la orice varsta) isi poate schimba atat atitudinea cat si statutul. Trebuie doar sa avem convingerea ca se poate si putin antrenament pentru a invata sa ne bucuram cu adevarat de viata!

 • george says:

  Deci , se numeste DEZVOLTARE PERSONALA si a fost redata de CHARLES F.HAANEL in lucrarea THE MASTER KEY SYSTEM .
  Aceasta carte a influentat filmul THE SECRET si multi alti autori la fel si cele scrise mai sus .
  Prin concentrare,atentie,tacere si meditatie poti realiza puterea suprema , care necesita o munca mentala imensa prin cunoastere si studiu.
  – gandirea este singura realitate care exista–
  – noi,suntem singurii care ne impunem limitele –
  – subconstientul nostru poate rezolva orice problema pe care noi o avem – daca noi stim sa-l directionam.
  – atitudinea noastra mentala predominanta ne determina experientele cu care ne confruntam in viata .
  – etc.etc. ATENTIE , simpla lectura al procesului respectiv nu va ajuta cu nimica , doar prin practica veti reusi sa va coordonati gandurile care sunt procesate de mintea constienta si sunt redate mai departe mintii subconstiente . Acest proces se numeste – influentarea mintii subconstiente – Bafta … :) :) :)

  • Rujoiu Marian - Extreme Training says:

   George, cand vine vorba de puterea gandului e greu sa atribui cuiva acest demers. Au fost foarte multi autori care au abordat aceasta tema, fiecare in felul lui si cu propria viziune. Sunt de acord cu recomandarea ta. Cat priveste recomandarea de final, sunt de acord 100%.

   “ATENTIE, simpla lectura a procesului respectiv nu va ajuta cu nimic, doar prin practica veti reusi sa va coordonati gandurile care sunt procesate de mintea constienta si sunt redate mai departe mintii subconstiente”

 • unALTUL says:

  Bucurati-va de viata, bucurati-va de slujba, si lasati-va dorintele si visele sa devina realitate. Trebuie doar sa le lasati. Mult succes!

  Interesant material, chiar foarte bun. Ma astept ca in viitorul apropiat sa citesc un material in care sa ne explici si reversul medaliei. Adica ce se intampla cand visezi prea mult, cand devi dependent de senzatiile care te incearca atunci cand imaginezi, fara a pune si in practica ceea ce-ti doresti. chiar cred ca si asta este un drog. ce parere ai?

  • Rujoiu Marian - Extreme Training says:

   Da, poate exista un revers al medaliei, insa merita pretul platit. Problema pe care ai ridicat-o merita o abordare destul de serioasa (eventual un articol). Pozitia de victima sau de pesimism extrem oricum nu ne aduce nimic bun, astfel ca alegem o optiune care maximizeaza reusita. Poate reusita nu este intotdeauna cea imaginata. Atunci cand inregistrezi un esec ai mai multe variante:
   - ramai la pamant (varianta nerecomandata de mine)
   - te ridici si mergi mai departe (si inveti din greseli). Puterea de a merge mai departe face diferenta intre oameni.

   Precizez insa ca nu consider obligatorie atitudinea prezentata de mine. Fiecare este liber sa aleaga creionarea propriului viitor asa cum isi doreste!
   Nota 10 pentru problema ridicata :)

 • Sorin says:

  Ma bucur ca mai exista persoane in lume care aduc lumina si bucurie in sufeltele noastre. Intradevar puterea gandului este nemarginita!
  Marian, iti multumim pentru articol

 • Stefan says:

  Destul de teoretic articolul mai ales in ziua de azi cand nu stii ce sa mai inveti si in ce sa te mai implici pentru a avea success. Pe mine aceasta previzualizare a viitorului a inceput sa ma sperie. Din pacate asta este efectul crizei economice asupra multor oameni. Mass-media este samponul cu care se spala creiere!

  • Rujoiu Marian - Extreme Training says:

   Poate te sperie gandul ca ceea ce-ti imaginezi poate deveni realitate :) Acest articol nu are legatura cu criza, are legatura cu atitudinea mentala potrivita in vederea maximizarii succesului. Ce-i drept multi oameni nu-si doresc sa fie cu adevarat fericiti, preferand mai degraba pozitia de victima!

 • Daniel says:

  Mi se pare un articol destinat “celor care pot sau ar putea”. Ce sfaturi le dai acelor “Multi oameni nu pot sa se imagineze pe ei ca avand succes, pur si simplu nu pot”?

  • Rujoiu Marian - Extreme Training says:

   Daniel, ceea ce ai remarcat este o piedica.
   Ar putea fi util sa investesti in dezvoltarea ta personala (eventual cursuri de NLP). Exista si varianta coaching, insa este destul de costisitoare din punct de vedere financiar.

Newsletter Extreme Training

Alege sa te inscrii acum in newsletterul saptamanal si primesti automat doua carti gratuite in format electronic:

 • Ghidul Succesului
 • Ghidul Antreprenorului
Apasand optiunea «Aboneaza-te!» esti implicit de acord cu termenii si conditiile Extreme Training!

MobilPay
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.