Caută
Close this search box.

Ce trebuie evitat atunci când porniți în cautarea unui loc de munca!

cautarea unui loc de muncaProcesul căutării unui loc de muncă poate fi suficient de stresant, astfel încât este nevoie să cunoașteți și să evitați câțiva factori ce au rol negativ în procesul de selecție.

Atunci când vă aflaţi în căutarea unui loc de muncă, trebuie ţinut cont că, pe lângă perseverenţa şi persistenţa în căutări, este important să cunoaşteţi şi să controlaţi factorii care pot avea un efect negativ în procesul de recrutare. Specialiştii de la recrutăm.ro prezintă o parte dintre aceşti factori, pe care trebuie să îi evitaţi atunci când sunteţi în căutarea unui job. Aceștia sunt teama de eșec, negativismul, mândria, perfecționismul, aprecierea incorectă.cautarea unui loc de munca

Teama de eşec

Eșecul este un element natural al vieții umane ce poate interveni oricând. Acest aspect nu trebuie să afecteze recrutarea, ci trebuie să vă motiveze să continuați până reușiți, să îmbunătățiți aspectele care considerați că v-au determinat să nu obțineți respectivul loc de muncă, pentru a reuşi în obţinerea unui job, poate mult mai bun decât cel la care nu ați reușit.

Mândria

Este important să aveţi încredere în forţele dumneavoastră, însă nu trebuie nici să cădeţi în extrema cealaltă. Teama de a nu recunoaște că nu știm ceva sau că avem nevoie de ajutor ne determină să fim mândri, pentru a nu face o impresie proastă. „Întotdeauna veţi trece mai uşor peste etapa căutării unui job dacă veţi accepta ajutorul şi sprijinul celorlalţi. A căuta un job nu este o ruşine, dimpotrivă. Din acest motiv, este important să lăsaţi mândria la o parte şi să luaţi în considerare sfaturile şi experienţa persoanelor apropiate”, mai spun cei de la recrutăm.ro.

Perfecţionismul

În multe situaţii, perfecţionismul este un lucru dezirabil, mai ales dacă dorești să crești și să te dezvolți constant, însă în căutarea unui job, acesta poate fi dăunător. Dacă insistaţi prea mult pe forma CV-ului, dacă vi se pare că nu este perfect şi alegeţi să nu îl trimiteţi angajatorului nici de data aceasta, este foarte posibil să rataţi foarte multe oportunităţi. Perfecționismul trebuie să se manifeste după obținerea locului de muncă, pentru a putea crește pe scara ierarhică.

Sursa: http://www.curierulnational.ro/Specializat/2012-02-15/Ce+sa+evitati+in+cautarea+unui+job

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!