Caută
Close this search box.

Cum putem creste productivitatea in servicii?

gestionarea plangerilor

. Proiectarea și îmbunătăţirea unui proces existent utilizând ciclul de viaţă al procesului de business

Introducere

Ciclul de viață al procesului de afaceri (BPLC) detaliază modul de creare, îmbunătățire și îmbunătățire a proceselor de afaceri. Obiectivele sale sunt creșterea productivității și a eficienței, reducerea costurilor și îmbunătățirea serviciilor pentru clienți. BPLC se concentrează pe schimbarea proceselor în efortul de a crea valoare pentru utilizatorii de proces (angajați) și pentru persoanele care se află la sfârșitul proceselor (clienți). În această sesiune, vom introduce BPLC. Mai târziu, în curs, ne vom concentra pe fiecare etapă în profunzime.

Ciclul de viață al procesului de afaceri

Ciclul de viață al procesului de afaceri arată astfel:

Prezentarea  modelului

Viziune

Această etapă implică privirea la imaginea de ansamblu a organizației dvs. Ce sperați să obțineți? Care sunt obiectivele tale strategice? Odată ce ați răspuns la aceste întrebări, trebuie să vă concentrați pe dezvoltarea și partajarea unei viziuni a procesului (proceselor) necesar (lor) pentru a vă atinge obiectivele. Stadiul „Viziune” se concentrează asupra componentelor care sunt implicate în imaginea organizațională mare.

 Proiectare

În această etapă, începeți să proiectați procesele de care aveți nevoie pentru a vă duce afacerea la nivelul următor. Această etapă se concentrează asupra modului în care afacerea dvs. își va implementa viziunea. Va trebui să vă concentrați pe cercetarea și colectarea de informații din interiorul și din afara organizației.

În această fază, veți pune întrebări cum ar fi:

  • Ce procese are în prezent afacerea noastră?
  • Ce procese am dori să îmbunătățim?
  • Cum vom defini îmbunătățirile?
  • Cum vom măsura îmbunătățirea?
  • Ce au făcut alte companii ca a noastră pentru a-și îmbunătăți procesele? Ce putem învăța din succesul sau eșecul lor?

După ce ați adunat informații, următorul pas este să dezvoltați un model al procesului dvs. existent. Atunci când faceți acest lucru, ar trebui să încercați să vedeți toate activitățile implicate în procesul dvs. Scopul dvs. este de a crea o diagramă care vă oferă o foaie de parcurs a procesului pe care doriți să îl îmbunătățiți. Cu acest ajutor vizual, devine mai ușor să vedem unde se desprinde procesul tău și ce poți face pentru a spori productivitatea și eficiența acestei operațiuni.

De asemenea, un model detaliat al unui proces vă permite să examinați și să manipulați diferite variabile asociate procesului într-un mediu fără riscuri. Când vă manipulați modelul, trebuie să vă puneți întrebări precum:

  • Ce ar fi dacă am elimina această activitate în acest proces?
  • Acțiunea ar simplifica secvența?
  • Ar crește productivitatea și eficiența?

Modelare

În această etapă, veți revizui schema de fluxuri pe care ați creat-o în faza de proiectare. Folosind aceste informații, veți efectua analiza și testarea proiectării pentru a face procesul cât mai eficient și mai sigur decât este posibil.

Execuţie

Această etapă se referă la implementarea procesului și utilizarea tehnologiei de gestionare a proceselor pentru a face procesul dvs. mai eficient.

Monitorizare

Această etapă se referă la urmărirea progresului procesului dvs. și la extragerea datelor despre proces utilizând monitorizarea activităților de afaceri (BAM) și procesul de exploatare. Scopul dvs. este identificarea problemelor potențiale și implementarea soluțiilor adecvate.

Optimizare

Această etapă implică analizarea informațiilor pe care le-ați colectat în etapele de executare și monitorizare pentru a îmbunătăți procesul. După ce vedeți procesul la locul de muncă, puteți identifica blocajele și puteți implementa modificări pentru a aborda aceste blocaje.

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!