vamiri sociali?

Scris de Marian Rujoiu

Specialist Negociere – Extreme Training

www.traininguri.ro

www.marian-rujoiu.ro

Vampirii sociali sunt peste tot, uneori sunt deghizați chiar în prieteni. Ce fac vampirii de obicei? Lasă fără energie și fără sânge victimele. De obicei aceștia acționează pentru a-și transforma victimele tot în vampiri asemenea lor. Vampirii, așa cum îi știm din povești, din mituri sau din filme seamană foarte mult cu vampirii sociali din zilele noastre, numai că cei din zilele noastre sunt cu mult mai mulți și acționează mult mai rafinat.

Dacă vampirii mitici sugeau sângele victimelor până când victimele rămâneau fără vlagă și se transformau apoi în vampiri, vampirii moderni, vampirii de astăzi își secătuiesc victimele de energie. Energia este un dar prețios oferit omului. Energia ne ajută să acționăm, să ne bucurăm, să muncim, să mergem, să avem rezultate, să iubim, să scriem, să învățăm, să ne ajutăm semenii, să ne ajutăm pe noi, să zâmbim, etc. Energia ne dă ocazia să facem tot ce-i plăcut și bine pentru noi și semenii noștri.

Acest subiect nu este unul comod pentru că poate deja intuiţi ce sunt de fapt vampirii sociali și poate cineva apropiat vouă sau chiar dumneavoastră ați putea fi uneori, însă nu-i niciodată târziu să vă oferţi ocazia de a deveni mai buni. Acest articol va fi însă util în primul rând oamenilor care vor să identifice vampirii sociali din jur și să se ferească de ei. Mai departe voi face o descriere a acestora și o clasificare pentru a fi mai eficienţi în lupta cu ei, urmând ca apoi să dau câteva indicații despre cum ne putem feri de ei.

1. Vampirul neputinței

Acest vampir social suge energia celor din jur spunându-le că nu or să reușească niciodată. Dacă întâlnește un om care și-a propus să realizeze ceva face tot posibilul pentru a-l seca de energie. Îi repetă la nesfârșit că nu va reuși niciodată, că este prea greu, că este imposibil sau că este nerealist. Va încerca să-l convingă pe toate căile că trăiește cu capul în nori, că nu este racordat la realitate. Asemenea vampirilor acesta încearcă să-și convingă victima să devină una asemenea lui, adică o persoană lipsită de energie și de încredere în forțele proprii. Vedem așadar cât de rafinat acționează acest vampir. Recunoaștem rapid acest vampir întrucât nu a realizat mai nimic niciodată și ca urmare nu permite celor din jurul lor să realizeze ceva fie că este vorba de viața personală, fie că este vorba de viața profesională.

2. Vampirul invidei

Acest vampir atacă acei oameni care au deja realizări. El încearcă să-i convingă pe cei care au realizat ceva că este cu totul întâmplător, puteau să eșueze la fel de bine. El spune fie că au realizat pe căi necinstite fie că au avut un norc care nu va ține mult. Acești vampiri invidiază oamenii care au un mic business sau unul mare, îi invidiază pe cei care au acumulat ceva material, ajungându-se până la invidii mai rafinate cum ar fi: invidiază familiile care sunt fericite, care au copii fericiți. Acești vampiri sociali cufundați în nimicnicia lor invidiază tot ce este bun în lume. Asemenea vampirilor neputinței nici ei nu reușesc să aibă nimic bun în viață din simplul motiv că aceste gânduri negative nu vor atrage nimic bun în viața lor. Cu cât vor gândi mai murdar cu atât viața lor va fi mai murdară. Este o lege simplă care funcționează în tot universul. Primești ceea ce oferi! Ei vor oferi doar invidie și gelozie, vor fi permanent nefericiți și au un scop precis în a ataca semenii și prietenii lor care au succes și sunt fericiți. Ei încearcă să intre în viața lor să distrugă tot ce este bun, iar dacă nu reușesc încearcă în cercul lor social să facă acest lucru. Izolat, aceștia au și reușite, lucru care-i motivează să continue demersul lor absurd.

3. Vampirul greșelii

Acest vampir stă la pândă zile, luni, săptămâni în șir pândind greșeli. Pe acest vampir îl vom întâlni la tot pasul, la serviciu, în familii, în diferite cercuri sociale . Vei recunoaște ușor acest vampir întrucât vei observa că este fericit când găsește victime care au făcut greșeli. Atunci acționează cu brutalitate având în același timp o licărire ciudată în priviri bucuros că în sfârșit ai greșit. Imediat ce identifică o greșeală ei sar asupra victimei secătuind-o de energie. Ei extrapolează greșeala reducând sensul vieții persoanei în cauză la greșeala respectivă. Acest vampir are avantajul că poate identifica concret o problemă. Scopul acestui vampir este de a distruge încrederea în sine a persoanei și de a arăta celor din jur acest caz . Cu cât va identifica mai multe victime cu atât se va hrăni mai mult și va deveni mai puternic. Acesta suge energia victimelor mergând până la a distruge o carieră sau o viață personală. La fel ca și ceilalți vampiri încearcă sa câștige adepți din rândul victimelor. De obicei pe acești vampiri ii vei reunoaște ușor pentru că nu încearcă să facă nimic deosebit cu viața lor. Teama de a greși este atât de mare pentru ei că vor accepta să facă numai acele lucruri care presupun un grad de risc foarte scăzut. Uneori acești vampiri merg până acolo și creează un mediu în care victimele pot să greșească, într-un anumit fel de a spune, ei întind capacane.

4. Vampirul conflictelor

În acest caz avem de-a face cu un vampir rafinat. În forma lui cea mai simplă el intră în conflict cu diferiți oameni secătuindu-i de energie. Forma periculoasă a acestor vampiri sociali este devastatoare când generează conflicte între oameni. El dezvoltă strategii prin care reușește să pună două persoane în conflict sau două grupuri. Merge oarecum și după principiul dezbină și stăpânește. Pe parcurs va interveni discret în conflict, ajutând fiecare parte. Scopul lui nu este să câștige o anumită parte, ci să genereze acel conflict imens care va reuși să devasteze ambele părți. Uneori după ce a provocat conflictul încearcă să joace rolul salvatorului încercând să medieze conflictul între cele două părți, când de fapt scopul lui real este să se asigure că acel conflict va continua până la final. Acești vampri vor deveni mai puternici pe măsură ce generează mai multe conflicte. Uneori generând un conflict urmăresc atingerea unui scop mai egoist pentru ei (acumulare materială, avansare în carieră, etc )

5. Vampirul binelui

Această specie de vampiri este destul de greu de identificat. Ei joacă rolul salavatorilor de obicei și se deosebesc cu greu de salvatorii autentici. Acești vampiri simulează că doresc binele semenilor sau al societății când de fapt această atitudine o folosesc doar pentru a deschide uși. Aceștia sunt un fel de diavoli care umblă cu icoane în mână. Acești vampiri sunt cei care lucrează cu o agendă ascunsă, au planuri bine puse la punct, efectele fiind cu atât mai devastatoare cu cât apar mai tarziu. Acești vampiri nu au o inimă cu adevărat curată ei căutând victime inocente cu ajutorul cărora să-și pună planul în aplicare. Când întâlnești un salvator încearcă să gândești mai mult în perspectivă, să vezi care sunt consecințele acțiunilor propuse peste un an sau mai mult, cere detalii și cercetează aspecte în aparență neimportante. În plus, poți verfica informațiile prezentate de aceștia pentru a te asigura dacă ai de-a face cu un salvator autentic sau cu un vampir deghizat.

6. Vampirul aroganței

Această specie de vampiri sociali se conideră atotștiutori. Ei minimizează orice efort, se consideră superiori și au un sentiment plăcut când cei din jurul lor se simt triști, neplăcuți sau neputincioși. Vampirul aroganței pretinde că are toate răspunsurile din lume, singurele opinii adevărate fiind ale lui. El este centrul universului! Îi lipsește măsura, respectul și bunul simț. Seacă de energie pe cei din jurul lui prin atitudinea sa, prin minimizarea oricarui efort depus de cei din jur, nimic nefiindu-i pe plac. În esență acest vampir îți ascunde slăbiciunile și neputința.

7. Vampirul victimizării

Aceasta este o specie de vampiri rafinați. Ei caută atenție permanent și se victimizează. Ei vor să se înconjoare de salvatori, însă nu vor permite nimănui să-i salveze cu adevărat pentru că rolul de victimă este unul pe care-l vor juca toată viața în unele cazuri. Acești vampiri acuză societatea, acuză colegii sau partenerii de viață de situația în care se află . Aceștia se plâng în permanență dând vina pe soartă pentru situația în care se află. Dând vina pe soartă ei au scuza de a nu ieși din această situație. Ei strâng continu dovezi că sunt victime. Ei își sug de energie potențialii salvatori, scopul lor fiind acela de a strânge adepți. Vampirii victimizării nu se simt responsabili de situația în care se află și asemenea vampirilor invidei vor încerca să distrugă armonia acolo unde o identifică. Ei joacă rolul de victimă nu doar în cercuri sociale, ei intervin chiar la serviciu sau în cupluri fericite. Sunt fericiți dacă fac parte dintr-o dramă unde joacă rolul principal. La cel mai mic semn că pot fi salvați fug și își caută alt salvator. Cerșesc o fericire și o atenție care nu folosesc la nimic, nici pentru ei nici pentru alții, doar seacă de energie victimele. Acești vampiri sociali sunt deosebit de periculoși întrucât aplează la ce-i mai bun în oameni și anume dorința acestora de a ajuta. Aceste victime sunt fericite dacă găsesc foarte mulți salvatori și cu cât va avea mai mulți cu atât va crede mai mult că este într-adevăr o victimă.

8. Vampirul lipitoare

Acest al optulea tip de vampir l-am introdus ca urmare a sugestiei unui cititor al articolului. Mi-a explicat și într-adevăr este un tip de vampir care merită menționat. Acest vampir te sufocă, îți ia timpul și atenția. Te inundă  cu problemele lui și nu-ți mai dă drumul. Este diferit de vampirul victimizării, acesta doar se plânge și se victimizează pe când vampirul lipitoare se ține după tine, te caută și se hrănește cu energia ta. Nu oferă la schimb mare lucru și te obosește teribil! Poate să vrea banii tăi uneori, imaginea ta sau poate doar timpul tău, însă este suficient și numai timpul. Iată cum l-a descris persoana care mi-a sugerat această categorie:  ”Lipitoarea nu acceptă orice victimă ca vampirul (cel puțin așa văd eu). Vampirul se hrănește cu energia oricui sau a tuturor din jurul lui. Lipitoarea își alege potențialele ținte.Vine încet în apropierea ta și de regulă prin recomandări. Nu-și permite să se prindă de un picior slab. Cu cât mai gras, cu cât are pielea mai fină.. cu atât mai bine. Doar n-o să muncească să-ți niveleze crăpăturile din călcâie. Și nu mă refer doar la gras = salariu mare = dividende sau bani,  la orice ai mult tu și ea poate lua…Și trebuie să ia de la tine pentru că…ea nu poate. Odată venită lângă tine, îți va face complimente.Va încerca să te flateze…’’Uite de ce te-am ales pe tine’’ și va începe pregătirea locului pentru plasarea ventuzei. De acum încolo veți fi împreună, la masă,  la serviciu,  în concediu, la școală.”

CUM NE APĂRĂM?

S-ar putea expune soluții separate pentru fiecare specie, în esență toate au un numitor comun. Acești vampiri sug energia celor din jur, întind capcane și caută să convertească alți oameni. Fiecare dintre acești vampiri a facut din stilul său un mod de viață, o credință de nestrămutat. Modul lor de a fi și de a acționa ascunde lipsa unor valori, a unor slăbiciuni și semnele unei neputințe de a se racorda social. Aceste specii de vampiri sociali pot fi rezultatul unui dezechilibru emoțional sau a unor tulburări comportamentale. Vampiri sociali sau energetici cum mai sunt numiți, au devenit astfel ca urmare a convertirii lor de către alți vampiri.

Ca de orice lucru de care dorim să ne apărăm este nevoie în primul rând să recunoaștem pericolul. Să identificăm corect atunci când avem de-a face cu un vampir social și să nu reacționăm imediat. Atenție, acești vampiri nu se vor mulțumi să vă retrageți, vă vor urmări până intrați în acord cu ei. Prin urmare pașii apărării sunt următorii:

1.      Identificăm corect vampirul cu care avem de-a face

2.      Nu reacționăm imediat.

3.      Încercăm o retragere elegantă (de preferat să ne retragem cu mult înainte de a ne prinde în jocul lor).

4.      Dacă suntem totuși prinși în jocul acestor vampiri sociali este inutil să încercăm să ne luptăm cu ei. Trebuie numai să ducem o luptă cu noi pentru a ne păstra cumpătul, valorile și direcțiile de acțiune stabilite inițial și să ieșim din joc pe cât posibil de repede.

5.      Limitează pe cât posibil timpul petrecut cu acești vampiri.

6.      Construiește-ți o aură și imaginează-ți că nimic nu poate trece prin ea. Nimic rău nu va intra la fel cum nimic pozitiv din ceea ce ai nu va ieși. Vizualizează această aură, zâmbește și fi optimist. Este un remediu bun care va îndepărta vampirii.

7.      Poți încerca folosindu-te de respirație, atunci când un asemenea vampir se năspustește asupra ta să-ți sugă energia. Inspiră profund de 5-6 ori, gândește-te la lucrurile cu adevărat importante pentru tine și fii fericit/ă că nu te-a prins în capcană.

8.      Nu-i contrazice dar nici nu te pune de acord cu ei. Încearcă să adopți o poziție neutră pe cât posibil. Este cea mai sigură atitudine care va bloca vampirul social să devină extrem de violent.

9.      Păstrează distanța față de acești vampiri, de cel puțin câțiva metri, nu-i lăsa să intre în spațiul tău intim. Nu le face favoruri dar nici nu încerca să-i distrugi. Încercând să te lupți cu ei, aceștia vor deveni mai puternici.

10.  Dezvoltă-te, perfecționează-te și crezi în puterile tale și în potențialul celor din jurul tău.

Doresc să menționez că sunt aspecte negative și aspecte pozitive în comportamentul acestor vampiri. Poate sunt și victime reale sau critici pertinenți de exemplu. Problema apare când acestea sunt puse în slujba răului și vampirii devin tot mai răi, tot mai agresivi, tot mai nimicitori cu semenii lor. Aceste specii de vampiri nu apar neapărat doar prin formele enunțate, pot fi și combinații între două sau mai multe tipuri de vampiri sau alte tipologii la care eu nu m-am gândit.

Aceasta clasificare a vampirilor a vizat persoanele care și-au făcut un mod de viață din această abordare, persoanele care se hrănesc cu energia celor din jur! Aceste tipuri de vampiri nu se referă la cazuri izolate sau comportamente ocazionale. Fiecare dintre noi la un moment dat poate avea ceva dintr-un anumit vampir, este însă un drum foarte lung până la ”vampir de profesie” și încadrarea lui în această categorie. Prin urmare nu-i cazul să-ți faci griji dacă uneori reacționezi asemenea unui vampir, este natural! Intreabă-te numai cât de des te comporți asemenea unui vampir și atunci o să obți răspunsul corect!

Acești vampiri sociali pot fi salvați, cu greu însă. Necesită timp, perseverență, diplomație și răbdare. Poate în viitor voi expune și metode de covertire a acestor vampiri în oameni.

Ce faci dacă ești unul din acești vampiri? Ai varianta de a continua convins fiind că nu vei aduce nimic bun în viața ta sau poate vei conștientiza că poți și meriți mai mult! Poți să iubești, să ierți, să zâmbești, să-ți faci un rost în viață. Soluții există, sunt mai aproape decât îți închipui.

Închei cu speranța că v-a fost utilă această abordare. Sper ca de acum să vă feriți mai mult de acești vampiri sociali și să vă țineți la distanță. Vampirii care nu vor fi pregătiți să renunțe la acest mod de a fi cu siguranță vor nega cele scrise. Este în regulă, va veni un timp când veți fi pregătiți cu adevărat. Îndrăzniți să visați și să sperați! Fiți mai toleranți și iubiți-i mai mult pe cei de langă voi și tot ce este bun in voi. Voi fi bucuros să primesc feedbackul vostru pe email (manager@traininguri.ro ) sau printr-un comentariu.

Scris de Marian Rujoiu

Specialist Negociere – Extreme Training

www.traininguri.ro

www.marian-rujoiu.ro

Continuarea acestui articol o puteti citi prin click aici. In acest subiect se abordează solutii atunci cand nu vrei să fugi de vampir intrucat este o persoana draga!

32 de răspunsuri

 1. Foarte bine gândit şi formulat,sunt de acord 100% cu ce ai scris.
  Mulțumesc pentru priceperea ta! ?

 2. Salut. Mi-a placut articolul:):) ai cam 90% dreptate! eu as fi un mic” Vampirul victimizării”

  Pentru ca , cand eram mic si mama si tata o iubeau mai mult pe sora mea, era mai mica:) si odata am fost bolnav si vazand eu ca toata atentia este indreptata asupra mea… (portocale, masinute) imi doream sa fiu mereu bolnav :::)) ca sa am parte de atentie.
  Ps. trebuie sa recunostem ca TOTI! avem cate ceva din vampirii enumerati mai sus! Cine nu recunoste ala e vampirul sef:):) Ps lucram odata in primaria capitalei, anii ’90 politica si…. mi-a folosit mult Vampirul conflictelor si dictonul „Divide et impera”:) chiar asa ziceam……
  Deci tu ce /cat de vampir esti?;):):). Numai bine Sorin

 3. Cam se aseamana ideile din articol cu cele cuprinse in cartea „Manipulatorii sunt printre noi”, autor Isabelle Nazare-Aga, Editura Niculescu 2003

  1. Buna,
   Posibil sa fie asemanatoare ideile, nu stiu pentru ca nu am citit cartea.

 4. toti suntem vampiri intr-un fel sau altul atata timp cat vor exista bani sau o forma ca banii.
  daca nu am fi vampire , am fi un fel de Sfinti.in fine.ideea e ca eu am avut de aface cu un „prieten” care a fost cu adevarat vampir.il bag la categoria vampirul lipitoare.mi-a supt energia aproximativ 8 ani, mii de euro si o reusit sa imi „devieze” planurile mele in planurile „noastre”.material zic ca am pierdut foarte mult, spiritual la fel.am urmat (prin coincidenta) sfaturile de mai sus si au functionat.acuma ma simp implinit.vampirii exista si ne pot distruge vietile.atentie la cei mai buni prieteni.nu asteptati sa va fereasca Dumnezeu de ei!!! iara pentru toti lipitorii (o zis ca masculine sa nu se inteleaga ca am ceva u femeile) nu o sa realizati nimic la sfarsit.asa cum pamantul se roteste , asa se va roti soarta.o stiu din esperienta.

 5. salut. foarte bine gandit si observat eu nu aveam numele asta dat pentru tu ai analizat..eu ma bat zi de zi cu ei si incerc sa ii fac buni, credeam ca doar eu vad asta..si incerc sa scot oameni din piatra seaca..iti doresc mult succes..si daca vom fi mai multi vom putea converti lumea ^ ^mult succes omule.

 6. Dacă eu ași fi exact ca toate felurile…ce sunt până la urmă? Eu fac exact ce zice la fiecare exemplu…dar fără să vreau…și îmi place!

 7. Multumesc pentru ajutor,eu am probleme cu astfel de vampiri,colegii mei de clasa sunt categoric asa.Mereu ii aud ca ma barfesc pe la colturi,ma urmaresc daca nu ii bag in seama,defapt chiar azi am jucat football si din cauza ca echipa mea a castigat un asa zis „vampir” deja s-a aratat incercand sa ma loveasca cu mingea… sunt si cativa care ma fac sa imi pierd increderea si chiar multi care ma pot enerva pana la limita,sper doar sa nu treaca de ea,pentru ca nu stiu daca voi rezista…

 8. Crezi ca exista cazuri de vampirism de genu – da sfaturi f bune dar sterge pe jos cu tine ca sa ramai sub tutela lui ?

 9. in urma citirii articolului realizez ca, probabil, fiecare dintre noi reprezinta, in unele momente ale vietii, voluntar sau involuntar un vampir al acestei societati:) anyway, interesant articolul

 10. Persoanele care sufera de fobie sociala pot deveni vampiri energetici? te intreb pt ca dupa ce am citit articolul si am rememorat anumite intamplari incep sa cred ca da.cred in acelasi timp ca cu cat se echilibreaza mai mult in interior dispare si vampirul.ceva sugestii in sensul asta?

 11. Cred ca energiile negative se regasesc la tot pasul, ne asalteaza din toate partile, vin din cei apropiati noua, colegi, rude, stiri care ne influenteaza la nivel de comunitate. Trebuie sa recunosc ca atunci cand primesc o lovitura zdravana, sau de cele mai multe ori chiar o salva intreaga, starea sufleteasca se modifica si devin foarte agitat, abatut, dar intodeauna in fiinta mea exista un tragaci, care la cea mai mica atingere m-a invioreaza, calmul punand stapanire pe mine la fel cum agitatia si anxietatea m-a cuprins.Pot spune cu certitudine ca desi sunt usor de doborat uneori, sigur am sa ma ridic impulsionat de acel precursor care poate sa fie uneori chiar o boare de vant sau un rasarit de soare. Cred ca o modalitate de a sta in fata acestor vampiri este de a avea preocupari, pasiuni care pod indeplini rolul unui catalizator al starii de bine.

  1. Adrian, cele scrise de tine parca sunt o continuare a articolului! Ai punctat bine si la obiect! Felicitari! Sper ca cititorii sa ia in considerare cel sfatul tau din final:
   ”Cred ca o modalitate de a sta in fata acestor vampiri este de a avea preocupari, pasiuni care pod indeplini rolul unui catalizator al starii de bine”

 12. Ca idee mi-a placut articolul, sunt bine alese si explicate categoriile. N-as vrea sa pierdem din vedere ca , in opinia mea, nu ne nastem vampiri , ci devenim. Intr-o anumita masura mediul social in care traieste un individ il formeaza, ii da o traiectorie. De exemplu, daca un copil vede ca singura maniera de a obtine atentia unui parinte este prin aceea de a folosi un comportament vampiric ( chiar daca el nu constientizeaza la varsta lui asta ) il va repeta la nesfarsit ca un automatism, ca un mod de viata. E foarte posibil ca pana la o anumita varsta (30-40) nici ca nu isi dea seama de acest lucru.
  Alt exemplu, sunt oameni, adulti, care din cauza unui eveniment suferra un dezechilibru emotional. Pentru a se reface adopta un stil vampiric. Ei, atunci cand cei din jur nu baga de seama semnele acestui comportament si nu intervin spre a-l ajuta , gandind ceva de genul ”lasa ca isi revine el, e doar o faza”, participa indirect la ”incetatenirea” acestui comportament.
  Cred ca vampirii energetici reali, in sensul ca de persoana realmente malitioase sau oportuniste de calca pe cadavre, sunt putini si se pot observa cu ochiul liber. Trebuie sa invatam sa ii tinem la distanta fara prea mult efort sau sa ii cuplam cu semenii lor, macar sa ne amuzam.

  1. Buna Diana,
   Si eu sunt de acord cu tine ca devenim vampiri si nu ne nastem! Multumea de emailuri primite pe acest subicest precum si comentariile (inclusiv opinia ta) ma face sa cred ca este un subiect foarte serios care da nastere multor altor intrebari si perspective! Mi-a placut recomandarea ta din final: ”sa-i cuplam”!

  2. Va multumesc mult. articolul a picat la tanc in viata mea si am reusit si ma straduiesc in continuare sa fac curatenie. e vb in special de o pers care pe scurt m-a manipulat emotional un timp destul de lung si acum face si alte victime.

 13. Super!!

  Ce ma bucur sa cunosc toate astea 🙂
  Citind articolul mi-am dat seama ca acesti vampiri sunt multi si peste tot, din pacate multi din ei sunt oameni apropiatii, spre exemplu criticul care a fost atent tot timpul la ce fac si cum fac se regaseste chiar in tatal meu, am spus ca abea astept sa plec de acasa si.. m-am casatorit cu cel mai critic om de pe pamant… dar se pare ca am reusit sa supravietuiesc si chiar sa ignor criticile lor si celor ca eu,. Cred ca are o influenta extrem de negativa, am simtit-o pe propria-mi piele.. insa din fericire am intalnit oameni deosebiti care m-au invatat sa-mi cunosc adevarata valoare, adevaratele calitati si sa ii ignor, Am invatat ca tot ceea ce spun acesti oameni, vorbe negative, vine de la ei deci ei sunt acei care au probleme si sa nu fie atacati, ataca.

 14. felicitari pt subiectul ales. Sa nu uitam ca pozitia in care „uite ce ne vampirizeaza unii” este una de victima. Nimeni nu ne poate face ceva decat daca exista fisura,rezonanta.
  Hrana e reciproca nu doar una din persoane se lasa vampirizata.

  1. De acord Cameia!
   Ai atins un punct sensibil! Intradevar, daca ne vom plange prea mult de acesti vampiri si vom pune esecul nostru pe sema lor atunci vom fi un vampir al victimizarii cu adevarat rafinat!

 15. Vampiri sunt toti cei care ne consuma energia.
  Pot lua forma unor subalterni care nu sunt bine pregatiti profesional sau care nu vor sa indeplineasca ordinele dar vor sa faca altfel aducand foarte multe detalii si punand foarte multe intrebari sau pot lua forma unor sefi dezordonati care te inttreaba din 5 in 5 minute ceva si altceva dupa care uita si a doua zi intreaba din nou.
  Tot vampiri sunt cei care dau muzica la maximum sau cei care nu vor sa stea la cozi si se baga in fata.
  Si lista poate continua la nesfarsit….

 16. Salut Marian !
  adaug frumosului text inca un tip de vampir… VAMPIRUL DE INTELIGENTA !

  Este vampirul cel mai periculos pe plan mondial……

  Extrage inteligenta din pepiniera de inteligenta si o foloseste in scopuri egoiste, inventand teroristi, razboaie, extraterestrii…..si cate si mai cate.

  La multi ani ! sa aveti un an plin !

  Cu aprecieri, Adrian

  1. Salut Adrian!
   Este posbil sa existe un asemnea vampir. Cred ca in acest caz vorbim mai degraba de comunitati intregi! La multi ani si tie 🙂

 17. O abordare generala intr-o maniera realista si diplomata. Din nefericire traim langa asemenea fiinte si parca se inmultesc. Nu este nici un secret, doar copiem modelele din jurul nostru. Cand deja vorbim de tulburari comportamentale, dezechilibre emotionale, inadaptabilitate sociala, inseamna ca putem sa vorbim si despre complexele de inferioritate si superioritate. In asemenea conditii e nevoie de reorientare si consiliere, poate chiar si terapie. Aceste deviatii comportamentale se pot agrava, degenerand in stari patologice( nevroze, psihoze…). Cauza cu siguranta nu e doar convertirea de catre altii ci poate ar trebui sa privim mai adanc in trecut. Temperamentul e innascut, caracterul si personalitatea se formeaza in primele stadii de dezvoltare a copilului. Educatia si mediul social sunt factorii primordiali. Suntem suma experientelor noastre. In jurul nostru am ajuns sa vedem violenta, crime, furturi, violuri s.a.m.d. Comportamente anormale luand amploare!!! In opinia personala aici e adevarata problema. Societatea a evoluat si am putea analiza mai profund realitatea, implicit societatea de azi sub aspectele globalizarii. E nevoie de o cercetare mai ampla, probabil de campanii nationale de constientizare si informare, de cat mai multe programe educative. Indraznesc sa visez si sa sper la o schimbare pozitiva !

  1. Nota 10 pentru precizari! La un anumit nivel daca ne gandim mai serios, aceasta problema e dureroasa, insa eu, la fel ca si tine visez la o schimabare pozitiva! Am vazut si stiu ca se poate 🙂
   ”suntem suma experientelor noastre” – o sa o tin minte 🙂

 18. Draga Marian ! Felicitari , in primul rind ,pentru deschiderea catre reflectie , profunda ta capacitate de a analiza spiritul uman , in viziune neaosa si in mod special apartenenta ta deloc surprinzatoare in tabara Binelui. Din pacate nu sunt in totalitate de acord cu tine !
  Cei din jurul nostru – vampiri sau nu , figuri sterse . inchise in sine , cu ochelari de cal , incapabili de a gindi liber si de a-si exprima sentimentele – speriati, frustrati , loviti si lovind la rindul lor- ii voi imparti in doua mari categorii – oportunisti fara scrupule – vinzatori de orice pentru o para chioara ( cu toate categoriile definite de tine si alte citeva tipologii in plus!!)
  si categoria a 2-a – cei pentru care pretul este inca prea mic ! Cei necuprinsi in aceasta categorisire sa ma ierte !! Glumesc- intr-o oarecare masura , si te provoc ! Un an bun ! LD

  1. Multumesc Liviu!
   da, este intrdevar o provocare, la care as raspunde simplu, ca eu personal intotdeauna m-am indepartat de ambele categorii si in special de prima! E prea greu subiectul pentru o abordare detaliata 🙂 Un an bun si tie!

  1. Claudia, ai facut primul pas daca ai constientizat! Faptul ca tu crezi ca nu poti iti creaza o bariera. Oamenii devin ce vor sa devina! Solutia nu este universala, insa sunt foarte multe, majoritatea la indemana, iar rezultatul poate fi fabulos: o viata mai fericita 🙂
   Daca, in general, suntem relativ atenti la ce mancam, nu inghitim otrava, nu mancam pamant sau plastic, in ideea ca ne face rau, nu avem atat de multa grija de creierul nostru. De creierul nostru, nu suntem obisnuiti sa avem atata grija. Conteaza ”ce-i dam creierului nostru sa manance”. La un anumit nivel, este un proces care poate fi controlat si directionat. Practic, solutia nu este sa incerci sa fii altfel, asa dintr-o data, ci sa incerci, in primul rand sa-ti modifici registrul tau de experiente!
   Trebuie sa-ti permiti, si sa-ti creezi sansa de a experimenta lucruri diferite orientate catre ceea ce vrei sa devii. Acum, scriind, imi dau sema ca problema expusa de tine ar merita cel putin un articol daca nu mai multe! Mergand insa mai departe cateva lucruri pe care le poti face sunt urmatoarele:
   1. sa te imaginezi pe tine exact asa cum ai vrea sa fii! Fa acest proces in repetate randuri! In acest fel iti induci practic sugestii pozitive si in 2 saptamani ar trebui sa vezi efectele daca exersezi zilnic!
   2. sa citesti carti orientate catre reusita, succes, gandire pozitiva, implinire, etc. Chiar daca, in esenta nu-ti vor aduce un continut nou, acest demers va ajuta subconstientul tau sa ia cele mai bune decizii si sa genereze acele schimbari in concordanta cu natura ta, ecologice pentru tine. Gasesti o lucrare a mea prin click aici si o poti descarca gratuit. Vei gasi materiale similare si pe internet si in librarii.
   3. incerca sa-ti alegi filme motivationale, gen the secret, eight miles.
   4. participa la evenimente, intalniri, cursuri cu specific sau abordare interesanta, provocatoare!
   5. inconjoara-te de oameni curati care sa te ajute, sa te sprijine si care-ti pot fi un exemplu.
   6. ai incredere ca poti fi exact ceea ce tu-ti doresti!

   Important

   acest demrs trebuie sa fie unul placut. Nu-ti bate capul sa masori schimbari, sa vezi rezultate imediate sau sa analizezi prea mult. Vei strica toata munca ta. Ofera-ti doar aceste experiente noi si bucura-te de ele, traieste fiecare clipa. Vei fi placut surprinsa ca rezultatele apar mai devreme decat te astepti. te bei bucura si vei avea mai multa grija de creierul tau 🙂
   In linii mari crezi ca te ajuta ce ti-am scris?

   1. E super.Iti multumesc pentru raspuns si asa cum ai scris mai sus,astept acele articole care ,poate ,m-ar ajuta si pe mine,si pe altii.Pana atunci,am sa incerc sa pun in practica ce m-ai sfatuit.

 19. E foarte interesant, conform prezentarii toti suntem vampiri de un fel sau altul. Daca am fi atenti la cei din jurul nostru, am ajunge sa ne ferim de ei.
  Si cum totusi sa-i iubim la final?

  Mie mi se pare absolut naturala situatia asta, oamenii cand relationeaza fac schimb de energii, ca in perioadele mai incarcate, energiile negative sunt cele mai folosite, este iarasi ceva lezne de inteles.

  Oricum este un articol dragut, o parabola bine facuta si cu un mesaj incurajator. Insa cred ca ar fi mai util sa ii facem pe oameni sa inteleaga ca suntem si buni si rai si daca facem lucruri bune nu inseamna ca partea noastra rea nu a avut nici o contributie 🙂

  1. Ioana, sunt de acord ca schimbul de energii este o stare naturala!
   Uitandu-ma acum inca o data pe articol am observat ca nu am facut o precizare pe care o sa o fac acum:

   Aceasta clasificare a vampirilor a vizat persoanele care si-au facut un mod de viata din aceasta abordare, persoanele care se hranesc cu energia celor din jur! Aceste tipuri de vampiri nu se refera la cazuri izolate sau comportamente ocazionale. Fiecare din noi la un moment dat poate avea ceva dintr-un anumit vampir, este insa un drum foarte lung pana la vampirul de profesie si incadrarea lui in această categorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!