dana rotaru - curs dictie

Dana Rotaru susține cursul aplicat de Dicție – Puterea vorbirii. Actriță liber-profesionistă și Lector univ. dr. al UNATC ,,I. L. Caragiale”, București, Specializarea Arta Actorului și Arta Vorbirii, Dana Rotaru are o vastă activitate artistică. Pregătire solidă în domeniu și-a consolidat-o, de-a lungul timpului, alături de actori și artiști cu nume mari de pe scena românească: Adrian Pintea, Olga Delia Mateescu, Florin Zamfirescu, Adriana Popovici, Gelu Colceag, Radu Gabriel, Dan Ardelean, Claudia Măru-Hanghiuc.

„De mai bine de un deceniu mă ocup exclusiv de antrenarea actorilor, dar și a non-actorilor, în tainele exprimării profesioniste în public. Arta Actorului și Arta Vorbirii se condiționează reciproc, iar experiențele mele de actriță și pedagog m-au adus în punctul în care am dezvoltat un curs solid pentru cei care își doresc să aibă o prezentare/vorbire/prezență publică profesionistă și eficientă.

Practicând exerciții și tehnici combinate pentru obținerea unei vorbiri profesioniste, am publicat, de asemenea, o serie de articole în reviste de specialitate ale UNATC (,,Concept”, ,,Atelier” și ,,Studii. Sinteze. Comunicări” ale Catedrelor de Arta Actorului și de Expresie vocală și corporală).

Mi-am făcut ucenicia în Arta Vorbirii alături de actrița și prof. univ. dr. Olga Delia Mateescu, am lucrat împreună cu actorul și prof. univ. dr. Radu Gabriel în Public Speaking, am învățat Arta Actorului de la cele mai prolifice personalități ale școlii românești de teatru: Florin Zamfirescu, Adrian Pintea, Adriana Popovici, Gelu Colceag.

Mi-am cultivat vocea, prin canto și impostație, alături de pianistul și compozitorul Dan Ardelean și de mezzo-soprana Claudia Măru-Hanghiuc. Am jucat pe diferite scene din București și din țară în spectacole de teatru clasic și teatru musical. Am făcut și fac voci în spoturi radio și tv, în filme de animație. Am imprimat teatru radiofonic, am recitat în spectacole de poezie, am cântat și voi mai cânta în concerte și musical-uri.

Experiențele mele de actriță, de interpret și pedagog m-au învățat că vorbirea are foarte mare legătură cu persoana nevăzută din noi, cu vocea noastră interioară, iar aceasta este unică și se educă unic, singular și personal. Sunt multe tehnici (Alexander, Linklater, Spolin, Lecoque, Grotowski etc.) care concură pentru obținerea unei voci performante și a unei prezențe publice notabile. Sunt și o serie de exerciții de dicție, impostație și respirație standard.

Cât despre emoțiile pe care le poți avea în public, vă spun de pe acum un secret: în lipsa lor nu poți fi performant și numai avându-le înveți și te antrenezi să faci față tracului și să le gestionezi profesionist. Dar, toate la timpul lor!”

Dana Rotaru susține cursul de Dicție. Detalii aici.

OCUPAȚIE:

STUDII ȘI GRADE:

LOCURI DE MUNCĂ RELEVANTE:

CREAŢIE ARTISTICĂ – REALIZAREA DE PROIECTE PERSONALE REZULTATE DIN ACTIVITATEA DE CREAŢIE ARTISTICĂ (PRODUSE CU DREPT DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ÎN DOMENIUL ARTISTIC):

Activitate de creație în teatru – actriță:

Activitate de creație în teatru – regizor:

Activitate de creație în teatru – asistent de regie:

Activitate de creație în film și animație – actriță:

Activitate creație în publicitate – actriță:

Audio și voice-over:

Alte activități de creație:

 

Activitate în teatru – actriță:

Activitate în film-actriță:

Activitate în publicitate – actriță:

 

Dana Rotaru susține cursul de Dicție. Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!