Cum șlefuiești diamantul din tine?SLEFUIREA DIAMNTULUI

Fiecare dintre noi urmărește să se perfecționeze pentru a deveni mai bun în ceea ce face. O să îți dau un sfat, probabil nu foarte convențional și anume: încetează să te chinui să devii altceva decât ești! Acesta este cel mai cumplit lucru pe care-l poți face. Este posibil să ai un rezultat, însă vei fi doar o excepție.

Atunci când semeni o boabă de grâu va crește un spic, când semeni o ghindă crește un stejar, iar când semeni o sămânță de măr în deșert, va crește un lămâi. Poate ești puțin confuz în sensul că nu înțelegi cum poți semăna un măr în deșert și să crească un lâmâi. Vă spun că mulți oameni cred acest lucru, numai că, după cum știți acest lucru este imposibil.

De ce nu crește dintr-o sămânță de măr, plantată în deșert, un lămâi? Eu bănuiesc că ar fi două motive de bun simț și anume:

–       nu există un sol potrivit

–       dacă ar fi solul potrivit în niciun caz din sămânță nu ar crește un lâmi ci cel mai probabil un măr.

Natura are un curs, un curs al ei pe care-l poți folosi, iar orice încercare de a învinge natura se va dovedi un eșec cel mai adesea. Atunci când plantezi o ghindă pe terenul potrivit, și ai grija de ea, va crește un stejar frumos, verde, care va produce la rândul lui ghindă.

Scriu multe articole, țin multe traininguri și întâlnesc mulți oameni, iar tu citești acest articol cu un motiv. Poate ești conștient de acest motiv sau poate că nu. De obicei în articolele mele prezint soluții de dezvoltare personala sau rețete pentru a deveni mai bun în ceea ce faci. Acest articol nu este despre mine, eu doar am început să-l scriu, concluzia trebuie să fie a ta.

Poți să te întrebi dacă plantezi pe solul potrivit și poți să te mai întrebi dacă plantezi semințele potrivite. Sunt semințele tale, sau sunt semințele altora? Simți uneori că poți fii mai mult decât ești acum și poate te-ai gândit că viața este o călătorie. Într-un fel poate este, chiar te poți întreba dacă ai ales destinația potrivită. Fii tu călătorul, cu tot ce ai mai bun în tine și șlefuiește. Încearcă să-ți imaginezi că cineva vrea să-ți vândă un fals. Cum te-ai simți? Cumperi de obicei falsuri? Te bucură falsurile? Pe mine nu. Mă întreb dacă te-ai gândit vreodată la asta: dacă ești un fals, o copie sau autentic? Ai curajul de a fi tu însuți? Ce le oferi celorlalți, le oferi falsuri sau le oferi ceva autentic? Viața e frumoasă, iar tu te poți baza în primul rând pe ce ai în interior.

Poate te întrebi cum știi dacă ești fals sau autentic. Nu știu să-ți spun cum să afli, pot cel mult să-ți ofer indicii. Cel mai simplu este să te gândești la acest lucru și într-un interval de timp potrivit vei primi de la inconștientul tău un răspuns.

Am încrederea că acest articol a ajuns la tine, și te-a pus pe gânduri. Te întrebi dacă plantezi semințele potrivite în locurile potrivite? Acest articol a fost scris doar pentru acei oameni care simt că a fost scris pentru ei.

Aș fi bucuros să primesc feedbackul tău pe manager@traininguri.ro și să-mi spui în ce mod te-ai simțit după ce ți-ai pus aceste întrebări, sau ce ai de gând să faci.

Oare cum faci să șlefuiești diamantul din tine? Îți dau un indiciu: permite-i să strălucească. Mai gândește-te la ceva: în tine nu-i un diamant, e o comoară întreagă!!! Adauga un comentariu si spune ce parere ai!

Scris de Marian Rujoiu

Trainer Manager Extreme Training, the way to excellence

http://www.marian-rujoiu.ro

https://www.traininguri.ro

5 răspunsuri

 1. Citesc cu mult interes articolele dumneavoastra, asta chiar este unul deosebit, sunt multe lucruri pe care nu le inteleg la mine.., caut raspunsuri unele le-am primit deja insa…,
  Da m-ati pus pe ganduri… insa acum la 30 de ani, cred ca am descoperit diamantul, comoara.. fac sacrificii sa ajung ACOLO unde mi-am propus, si interesant sacrificiile nu mi se par grele.., nimic nu mai sta in calea visului meu, unde stiu ca voi ajunge curand.

 2. Imi place ceea ce fac. Imi place atunci cind reusesc sa stralucesc.
  Asta ma face sa cred ca sint o saminta de lamii care vrea sa ajunga un lamii.Imi place ca oferiti seminte de incredere in noi. Daca am fi cu totii atit de generosi si am oferi unii altora in fiecare zi aceste seminte am fi mult mai departe ca popor.
  Interesanta ideea ca nu avem doar un diamant ci o intrega comoara in noi
  Face ceea ce trebuie sa faca: genereaza un puternic sentiment de incredere in capacitatile proprii

 3. Waw! nu m-am gandit niciodata la ceea ce ai scris aici, dar ai dreptate si ma voi gandi foarte serios la acest lucru. Multumesc mult Marian.

  1. multumesc Mirela! cel mai mult ma bucur cand ajung la sufletul oamenilor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!