Caută
Close this search box.

10 sfaturi – Cum să-ți creezi o stare plină de energie pozitivă?

energie pozitivaTe-ai gândit vreodată că starea de spirit influențează ceea ce ești, ceea ce faci și ceea ce ai în acest moment? Starea este cea care îți determină în mod direct nivelul performanței: o stare de deprimare sau apatie îți afectează în mod direct atât viața personală, cât și cea profesională. Starea (emoția) este indicatorul care poate fi asociat nu numai performanței, dar și unei stări de bine, care poate fi numită pretențios chiar fericire.

La ce anume te ajută să ai o stare mai bună si energie pozitiva?

  1. Să fii mai fericit!
  2. Să ai un time management mai bun!
  3. Să generezi rezultate profesionale remarcabile!
  4. Să-ți atingi obiectivele!
  5. Să muncești mai eficient cu rezultate mai bune!
  6. Să ai o viață personală mai bună!

În acest articol vei găsi căi practice prin care îți poți modica starea dacă dorești. Dacă nu dorești să-ți modifici starea, acest articol nu te ajută în nici un fel pentru că instrumentele pe care le voi prezenta sunt căi simple în care poți face lucruri mici care vor genera schimbările dorite doar dacă depui un mic efort în acest sens. A ști să-ți gestionezi starea te poate transforma în omul în care vrei să devii. Pentru a fi mai ușor de înțeles o să-ți prezint cum poți să-ți modifici starea sau cum poți avea o viață plină de energie folosind cei șase piloni.

gandurilePilonul 1 Gândurile!

Cu siguranță nu-ți spun o noutate cu afirmația „gândurile îți influențează starea”, însă să privim puțin mai atent. Aș vrea să-ți imaginezi acțiuni asociate următoarelor cuvinte: deprimare, crimă, delăsare, eșec, neputință, invidie, ceartă, apatie, dispreț, abuz, viol, durere, abandon, tristețe, boală, necaz, datorii, moarte! Citește încă o dată aceste cuvine, dacă poți chiar mai rar, și permite imaginilor să se deruleze în mintea ta. O dată ce le-ai recitit, observă-ți starea! Ce stare ai acum? Ai o stare bună sau una rea? Cu siguranță aceste cuvinte nu ți-au inspirat o stare tocmai pozitivă și poate te întrebi deja ce vreau cu aceste cuvine, care este locul lor aici? Creierul tău este performant, atât de performant încât orice input pe care ți-l dai, creează schimbări la nivel întregului organism.

Îți modifică starea, punându-te într-o anumită dispoziție. De exemplu dacă-ți spun: nu te gândi la o poiană verde, cea mai frumoasă pe care ai văzut-o vreodată, practic, îți va fi imposibil să nu te gândești, chiar dacă în mod logic eu te-am rugat să nu te gândești. Mintea ta este asemenea unei grădini în care va crește ceea ce îngrijești. Dacă te gândești la mintea ta ca la o grădină, atât timp cât nu vei smulge buruienile, plantele sau florile pe care vrei să le vezi crescând, cu greu își vor face simțită prezența. Gândindu-ne la o gradină mai mare, cum ar fi un lan de grâu, va fi practic imposibil să obții un lan de grâu dacă ai plantat porumb, la fel cum va fi imposibil să obții un lan de grâu dacă nu ai plantat nicio sămânță.

Fiecare gând pe care-l ai este asemenea unei semințe plantate: cu cât ai mai multe gânduri negre, cu atât acestea vor crește, iar cu cât vor crește mai mult, cu atât starea va fi una în rezonanță cu gândurile respective. Gândește-te la un moment fericit din viața ta, gândește-te la persoanele pe care le iubești, imaginează-ți cel mai plăcut lucru pentru tine și vizualizează în imagini sau acțiuni cuvinte precum: auto împlinire, bucurie, iubire, răsplată, încredere, succes, realizare, energie pozitivă, fericire, etc. Aceste cuvinte în mod normal îți vor provoca o stare mai plăcută decât cea precedentă.

Sfatul 1- Pune stăpânire imediat pe gândurile tale!
În termeni de parabolă se spune că avem uneori creierul mai prost decât stomacul. Ce vrea să spună această idee? Atunci când înghițim ceva care face rău stomacului, acesta reacționează prin vărsături sau dureri. Creierul nu face acest lucru. El procesează tot, orice gând care-l vizitează este unul pe care-l ia în calcul și-l păstrează, el nu respinge asemenea stomacului. Poți începe să fii pentru început mai proactiv în legătura cu mintea ta, observă ce gândești și întreabă-te dacă este un gând care merită crescut. Dacă nu ai un răspuns categoric, refuză să-l crești, aruncă-l asemenea gunoiului!

Sfatul 2 – Stopează „idiotul dialog intern”
Da, așa îl numesc, idiotul dialog intern. Avem un dialog intern care este total păgubos pentru noi de foarte multe ori. Aici nu vorbesc de a analiza o situație sau de managementul riscurilor, ci de scenarii și situații imaginare care nu conduc la nimic bun. De exemplu ne putem distruge încrederea în noi dacă vom avea un dialog intern precum: nu pot, nu sunt în stare, o să eșuez, este prea greu, nu depinde de mine, etc. Acesta este un tip de dialog intern care nu te duce nicăieri. Acest dialog intern ne distruge starea și practic nu vom mai face nimic, vom fi triștim deprimați sau supărați. Nu trebuie să faci nimic miraculos, ci doar să stopezi idiotul dialog intern și apoi să urmezi sfatul următor.

Sfatul 3 – Crează-ți un dialog intern constructiv
Idiotul dialog intern de care vorbeam mai devreme poate fi întrerupt pur și simplu, iar ca ajutor suplimentar poate fi înlocuit imediat cu unul care să te pună într-o stare pozitivă, respectiv proactivă. Astfel, poți să-l înlocuiești cu întrebări sau afirmații precum:

  • cum ar fi dacă s-ar putea?
  • ce soluții ar mai fi?
  • alții cum au reușit?
  • merită să-mi consum energia cu acest gând?
  • cred că aș putea să văd partea pozitivă și să-mi învăț lecția?
  • sunt momente în care am avut încredere!
  • poate sunt și intenții pozitive la mijloc!
  • etc

Poate intuiția ți s-a părut o legătură puțin forțată între gând și emoție, însă cred că îți este din ce în ce mai clar că gândurile negre te secătuiesc de energie, realizând un consum uriaș, spre deosebire de gândurile pozitive care te încarcă cu energie ca și cum ai fi băgat în priză. Atunci când alegi să ai gânduri negre, demotivante, este ca și cum ai decide să te scoți din priză, să-ți tai alimentarea. Ai putea alege să te alimentezi cât mai des posibil dacă-ți dorești rezultate personale sau profesionale. Nu ai cum să ai un time management bun dacă nu ai starea necesară, nu poți să fii creativ sau performant dacă nu ai o stare bună.

Sfatul 4 – Alege ce lași să intre în mintea ta
Sunt momente în care nu poți stopa imediat un gând atunci când el vine cu forță din exterior. Vreau să te gândești la zona ta de control și mai puțin la exteriorul acesteia. Mă refer la trei lucruri precise:

  1. Televizorul! Vrei să-ți schimbi starea, schimbă postul TV. Vrei o viață plină de energie, alege filme care-ți dau energie și ocolește cu îndemânare emisiuni, știri sau filme care-ți provoacă disconfort. Alegând la ce te uiți alegi practic starea care vrei să rezulte.
  2. Cărțile! Alege să citești, chiar dacă este un obicei din ce în ce mai puțin practic. Cărțile te inspiră și-ți dau energie, totodată îți ascut mintea și îți lărgesc orizontul. Poți citi cărți motivaționale, romane preferate sau poți să te abonezi la site-uri sau bloguri care-ți trimit periodic articole plăcute (poți alege chiar și blogul meu: www.marian-rujoiu.ro).
  3. Cursuri! Instruiește-te în permanență! Chiar și atunci când știi anumite lucruri, nu strică să le repeți și poți alege și cursuri care sunt adiacente zonei de expertiză. A-ți ascuți în permanență mintea îți oferă un control tot mai bun asupra gândurilor tale declanșatoare de stări și acțiuni.

Dacă aplicarea sfaturilor 1-3 îți ia doar câteva secunde, la nevoie, sfatul patru se referă la un demers permanent, iar dacă-mi spui că nu ai timp pentru a mai citi sau a te instrui, dă-mi voi să-ți spun că nu vrei avea niciodată, decât atunci când îți vei planifica și vei executa acest lucru.
Pentru modificarea stării, pentru a avea energie, până acum ai văzut cum poți realiza acest lucru acționând asupra gândurilor tale. Mai departe vom discuta despre partea fizică.

Pilonul 2 Fiziologia!

fiziologia

Spuneam mai devreme că avem un stomac foarte deștept, de fapt avem un întreg organism foarte deștept. Organismul tău este deștept, rămâne doar să folosești cu abilitate tot ceea ce știe organismul tău. Nu trebuie să-ți înveți organismul nimic nou, ci să-l pui să facă ceea ce știe deja.

Sfatul 5 – Modifică-ți postura
Pentru a înțelege exact la ce mă refer, îți propun un exercițiu de câteva secunde. Înainte de a-l executa, citește-l: Așează-te confortabil și privește ușor în sus, undeva la 45 de grade. Încearcă să-ți aduci aminte un moment plăcut din viața ta, un eveniment, un gest. Încearcă să vezi și să simți și să auzi ce auzeai atunci, poți să și zâmbești. Păstrează-ți starea și privirea acolo. În timp ce vei avea această stare, după 10 secunde încercă să te gândești la ceva neplăcut! Atât. Acum fă te rog exercițiul și nu citi mai departe pentru a observa singur surpriza. Cum a fost? Cum te-ai simțit? Dacă nu ai făcut exercițiul fă-l te rog acum.

Ai observat că atunci când ți-ai amintit un moment fericit ai privit în sus și ai zâmbit. Dacă ți-ai păstrat mai mult starea și ai privit ușor în sus, cel mai probabil ți s-a întâmplat unul din două lucruri atunci când ai încercat să te gândești la un moment neplăcut: Fie nu ți-ai venit nimic în minte, iar dacă ți-a venit ai continuat să zâmbești, fie te-ai gândit la ceva neplăcut și ai lăsat privirea în jos. Cum a fost în cazul tău? Dacă nu-ți amintești exact, mai citește o dată instrucțiunea și repetă exercițiul. Observi cum postura ta (mai exact privirea în sus) nu-ți permite o stare negativă? Atunci când ai o stare negativă, de obicei, privești în jos. Prin urmare, atunci când vrei să-ți modifici starea și să capeți energie, modifică-ți postura. Vei observa schimbări miraculoase și rapide!

De ce spuneam mai devreme că poți folosi ceea ce știe deja organismul tău? Organismul tău știe cum stă, unde trebuie să privească, ce poziție a umerilor, a capului, a gâtului sau a mersului ar trebui să aibă atunci când este trist. Cum stai când ești trist? Cum ai umerii, capul, gatul? În ce fel mergi când ești trist și lipsit de energie? Observi că organismul tău știe și aproape de fiecare dată reacționează în consecință. Organismul tău știe exact și cum trebuie să se comporte atunci când ești fericit. Are o anumită atitudine, poziție, postură, privire etc. Cum ar trebui să folosești ceea ce știe deja organismul tău? Simplu! Atunci când te simți lipsit de energie, schimbă-ți postura și declanșează o reacție inversă.

De obicei, starea pe care o ai îți influențează postrura, însă vestea bună este că lucrurile pot funcționa și invers, adică dacă-ți schimbi postura, ți se schimbă și starea. Întreabă-te care este poziția unei stări bune pentru tine ca privire și atitudine, privește drept sau în sus (nu în jos), zâmbește, scoate pieptul în față și bucură-te de starea de bine. Starea de bine se traduce din nou în energie și acțiuni cu rezultate dorite. Chiar dacă acest sfat pare lung, îți ia doar 2-3 secunde pentru a-l pune în aplicare și nu este nevoie de cine știe ce formule complexe pentru a ajunge la un rezultat. Efectele sunt imediate!

Sfatul 6 – Ai grijă de templu numit corpul tău!
Corpul tău este templul tău și trebuie să ai grijă de el dacă vreți să-ți furnizeze energie. Sunt lucruri pe care probabil le știi, însă nu vreau să sar peste ele pentru că joacă un rol esențial în a dobândi o stare bună. S-a scris mult pe tema asta și nu pot să intru în postura medicului, ci doar enumăr ce-ți dă energie:

  • starea de sănătate bună;
  • alimentația corectă;
  • odihna;
  • consumul de lichide;
  • fructele (fructoza la modul propriu îți dă energie);
  • sportul (punerea periodică a sângelui în mișcare).

Tocmai pentru că grija de templul nostru este un demers pe termen lung, îl amânăm. Însă și pe termen scurt ne ajută dacă începem să-l îngrijim de astăzi, nu când vom avea timp. Dacă amânăm pentru când vom avea timp, s-ar putea să nu mai aibă el timp de noi!
Până acum ai observat cum poți folosi cele două instrumente (gândurile și fiziologia) în generarea unei stări dorite. Aproape în mod gratuit îți asiguri energia necesară care-ți poate servi oricăror obiective pe care ți le propui.

 Pilonul 3 Obiectivele!

obiectivele

În cercetarea pe care am întreprins-o nu am identificat doar gândurile și fiziologia ca singurii piloni. Poate ai observat că degeaba vorbim de un combustibil dacă acesta nu servește la nimic. Avem nevoie de un scop și de obiective bine definite. Pierdem o cantitate enormă de energie atunci când nu avem obiective sau cum se spune în limba română: Nu știi ce vrei! Atunci când nu știi ce vrei, ești indispus și nu ți se pare că ar merita să ai vreo stare anume. Gândește-te la energie ca la vântul care suflă în pânzele unui vas. Un proverb latin spune că niciun vânt nu-ți va fi prielnic dacă nu știi unde vrei să ajungi.

Sfatul 7 – Fixează-ți obiective
Vrei o stare mai bună, vrei energie? Dă un sens acțiunilor tale prin prisma obiectivelor. Vrei o stare mai bună? Fixează un obiectiv către care să dirijezi energia ta, altfel ea se va risipi. Poți să ai ce obiectiv vrei tu, inclusiv poți să ai ca obiectiv obținerea unei stări permanente de bucurie. Nu discut acum de măreția obiectivelor sau de nivelul la care ar trebui să le stabilești. Îți sugerez să folosești metoda SMART FLUENT dacă vrei să intri în profunzimea acestui subiect. Vreau să reții că a-ți stabili obiective este o a treia direcție care te poate alimenta cu energie pozitivă.

Pilonul 4 Focus!

Focusul este momentul în care sunt puse toate resursele la un loc. Imaginați-vă un romb. În partea de sus avem obiectivele, iar în partea de jos avem starea. Pe laterale, în stânga așează gândurile, iar în dreaptă fiziologia. Imaginează-ți schematic cum obiectivele, gândurile și fiziologia îți influențează starea. Sunt trei direcții importante, trei pârghii pe care le poți folosi pentru modificarea stării. Focusul, tot schematic, aș vrea să-l vezi poziționat în centrul acestui romb, practic este momentul în care avem o congruență între gânduri, fiziologie și obiective, este momentul în care acestea lucrează împreună.

Sfatul 8 – Focusează-te în permanență
Puterea focusului este aproape periculoasă. Te invit la un exercițiu care ar putea să te pună pe gânduri. Privește camera în care ești și numără în câte locuri vezi culoarea albastru. Numără fiecare loc în care vezi albastru. Numără acum, te rog în aproximativ 10-15 secunde în câte locuri ai văzut culoarea albastru. În regulă, în câte locuri ai văzut-o? În 10, 25, 30 de locuri? Nu contează cifra, doar să știi în câte locuri ai văzut-o. Înainte de a citi mai departe este necesar să fi făcut exercițiul. Acum, închizând ochi, fără să privești în jur, aș vrea să te întreb în câte locuri ai văzut culoarea verde? Probabil ești nedumerit! Cum să te întreb în câte locuri ai văzut culoarea verde atât timp cât te-am rugat să constați în câte locuri ai văzut albastru? Încercând să-ți amintești, probabil ai reținut maxim 5-6 locuri cu culoarea verde. Cât reprezintă procentual? 10, 20% din câte locuri îți amintești că văzut culoarea albastru?

Mă scuzi că te-am pus să faci ceva și la final te-am întrebat altceva, însă aceasta este singura metodă de a testa corect capacitatea ta de focus. Când nu te focusezi, risipești energie, iar mintea ta nu lucrează în interesul tău. Când te focusezi, ai randament 100%, când nu te focusezi ai randament de doar 20-30%. Mintea ta devine cu adevărat senzațională când îi dai ordin să lucreze la capacitate maximă, focusat pe obiectivul respectiv. Atunci când ești focusat pe teamă, de exemplu, teama va crește, cât ești focusat pe găsirea unei părți pozitive, mintea va găsi partea pozitivă. Focus reprezintă și capacitatea de a trăi în prezent, tu fiind cel care alege care sunt lucrurile cu adevărat importante. Focusul îți amplifică energia de care dispui sau o direcționează în funcție de ce-ți trece prin minte. De exemplu: dacă te focusezi pe ideea că nu se poate, vei găsi cel puțin 10 motive pentru care nu se poate realiza lucrul respectiv. În schimb, dacă te focusezi pe ideea că poți găsi cel puțin 10 noi posibilități prin care s-ar putea realiza, mintea ta te va ajuta să generezi acele opțiuni și ulterior să alegi pe cea mai fezabilă.

Spuneam că focusul are o putere aproape periculoasă și așa este, pentru că el funcționează în orice sens. De exemplu dacă te focusezi pe starea de deprimare, vei rămâne deprimat, vei asculta muzică ce-ți întreține starea de deprimare, vei căuta filme care să rezoneze cu starea ta și vei căuta să cooptezi oameni în jurul tău la fel de deprimați ca tine. Imaginează-ți că mergi noaptea cu mașina, iar farurile te ajută să vezi pe unde mergi. Farurile sunt focusul! A nu te focusa este ca și cum ai merge noaptea cu farurile stinse! Crezi că ai putea? Poți încerca, nu te aștepta însă la rezultate remarcabile.

Focus însemnă punerea în comun a obiectivelor, a gândurilor și a fiziologiei în aceeași direcție. Le faci să lucreze împreună. Focusându-te, nu vei mai risipi energie inutil, ci vei putea ajunge unde îți dorești și vei avea rezervorul de energie plin. De exemplu: dacă în zilele care vor urma te vei focusa să aplici lucruri din acest articol, cu siguranță vei avea o stare mai bună, dacă nu te vei focusa, nu vei avea nici un rezultat.

 Pilonul 5 Cercul excelenței tale!

Acum, întrucât nu suntem față în față, permitem să fiu eu sceptic în locul tău. Ai putea spune: bine, bine, dar ce mă fac cu cei din jurul meu, pentru că în funcție de ei am și eu o anumită stare? Cei din jur îți pot da o stare bună, îți pot umple rezervorul energetic sau din contră îl pot secătui! Așa este, motiv pentru care sfatul 9 vine să răspundă acestei dileme.

Sfatul 9 – Lărgește cercul excelenței tale
Am scris și un articol dedicat acestui subiect despre cum să-ți lărgești cercul excelenței! De fapt ce este acest cerc al excelenței? Este mediul în care tu trăiești. La modul teoretic putem spune că nu putem alege oamenii din jurul nostru, la fel cum tot la modul teoretic putem spune că noi alegem în fiecare clipă oamenii din jurul nostru. Realitatea este probabil la mijloc! Toți oamenii pe care-i ai în jur îți influențează starea. Dacă ai oameni negativiști, deprimați, demotivați, ratați, încet, încet te vei adapta și vei fi unul dintre ei. În schimb, dacă ai oameni de un alt calibru, de la care poți învăța, care te pot inspira, situația se schimbă radical. Sfatul nouă este destul de simplu: lucrează în permanență la cercul excelenței tale. Scoate-i din viața ta, pe cât posibil, pe cei care te secătuiesc de energie și adu în viața ta modele de urmat. Lasă-i să te inspire și să-ți sprijine starea de spirit. Unde găsești acești oameni? Peste tot: între prieteni, la evenimente, pe internet, etc. Acest efort de a-ți alege prietenii sau cercul excelenței, de a-l curăța periodic de gunoaie, reprezintă un demers care din nou îți va umple rezervorul de energie. Vrei energie, vrei o stare de bine? Caută să-ți petreci timpul cu oameni care au energie și o stare de bine. Este de ajuns să te focusezi pe acest lucru și vei vedea rezultate imediate. Ceea ce spun poate fi interpretat ca un demers egoist, eu îl văd însă ca pe un demers în care creezi cadrul potrivit pentru a dezlănțui potențialul din tine, iar potențialul nu poate fi eliberat decât dacă ai o stare potrivită.

 Pilonul 6 Acțiunea pentru energie pozitiva!

actiune energie pozitiva

Sfatul al zecelea încheie acest proces frumos. Practic, acțiunea vine în urma stării, la fel cum lipsa unei acțiuni vine tot în urma unui alt tip de stare. Athony Robbins m-a inspirat cel mai mult când vine vorba de sfatul numărul 10.

Sfatul 10 – Acționează masiv!
Prin cele nouă sfaturi ai dobândit și vei dobândi în permanență energie, entuziasm, gândire pozitivă. Ai toate premisele pentru a funcționa la maxim, pentru a avea starea pe care ți-o dorești. Toată energia va fi irosită dacă nu vei acționa la scară mare. Practic, energia îți dă puterea de a face mai mult decât în mod normal. Mulți oameni se așteaptă să aibă rezultate dacă au o stare bună. Nu este de ajuns, trebuie să acționezi masiv. Acțiune masivă însemnă opusul acțiunii discrete sau acelei acțiuni în care spui că încerci, doar ca să nu zici că nu ai încercat.

Acțiune masivă înseamnă mai mult decât în mod normal. De exemplu, dacă-ți propui să devii un negociator mai bun, acțiune în mod obișnuit însemnă eventual să citești un articol pe internet. Acțiune la scară mare ar putea însemna un termen limită (exemplu o lună) și un set de acțiuni cum ar fi: citit 20 de cărți, participat la 3 cursuri, purtat cel puțin o negociere pe zi, la maxim trei zile găsită o persoană cu care să stați de de vorbă pe această temă (cercul excelenței), ținerea unui jurnal în care să notezi zilnic ce ai învățat, împărtășirea cu alții a tehnicilor de negociere, vizionarea a 10 filme în care se negociază, urmărit minim 100 de tutoriale video pe internet, etc. Cam așa arată un plan de acțiune masivă pe acest exemplu. Orice aspect din viața ta poate fi îmbunătățit dacă aplici cele 9 sfaturi și acționezi apoi masiv. Într-adevăr, acțiunea masivă nu te va ajuta întru-totul, însă și numai 20% dacă vei găsi folositor, vei putea la sfârșitul celor 30 de zile să spui că ai făcut un progres remarcabil.

Vestea bună este că de cele mai multe ori acțiunea masivă generează rezultate remarcabile și nu doar atât. Atunci când vezi rezultate, îți alimentezi din nou rezervorul de energie. Practic, acțiunea îți dă și ea la rândul ei energie din plin. Te vei bucura de rezultate și vei învăța enorm din fiecare acțiune pe care ai întreprins-o, chiar și din acele acțiuni care nu au avut rezultat. Este important ca acțiunea masivă să fie însoțită de sens și de plăcerea de a o urma și nu doar a face acțiune masivă doar de dragul de a acționa masiv.

Acestea au fost cele 10 sfaturi. Pe unele poate le-ai găsit utile, pe altele mai puțin utile. Dacă ești sceptic că funcționează, este în regulă. Poți fi sceptic și cu ideile tale. Te invit să testezi și să alegi ce funcționează mai bine pentru tine. Vei observa cum acționând asupra unui pilon vei influența în mod pozitiv și ceilalți piloni. Acești piloni îți susțin starea de bine și îți umplu rezervorul de energie. Este bine, dacă ai probleme la un anumit pilon, să-l repari și să ai grijă în permanență să întreții și ceilalți piloni. Nu am pretenția că aceste 10 sfaturi reprezintă o abordare completă, motiv pentru care la aceste 10 sfaturi poți adăuga orice alt lucru care funcționează în cazul tău. Aștept cu interes să primesc feedback-ul tău prin comentarii și prin trimiterea mai departe a acestui articol în măsura în care consideri că am prezentat idei care merită împărtășite mai departe.

Acum poți lua o foaie sau un pix și notează-ți ideile cele mai importante. Nu te amăgi că vei reține totul pentru că nu o să o faci. Folosește ce sistem îți este confortabil . Poți nota doar sfaturile, în calculator sau în agendă, fă orice consideri că te ajută să-ți amintești mai ușor să aplici aceste sfaturi.

Recapitulând, cele 10 sfaturi pentru energie pozitiva sunt:

Sfatul 1– Pune stăpânire imediat pe gândurile tale!
Sfatul 2 – Stopează ”idiotul dialog intern”
Sfatul 3 – Crează-ți un dialog intern constructiv
Sfatul 4 – Alege ce lași să intre în mintea ta
Sfatul 5 – Modifică-ți postura
Sfatul 6 – Ai grijă de templu tău, numit corpul tău!
Sfatul 7 – Fixează-ți obiective
Sfatul 8 – Focusează-te în permanență
Sfatul 9 – Lărgește cercul excelenței tale
Sfatul 10 – Acționează masiv!

Scris de Marian RUJOIU
Trainer Extreme Training

Curs Online Time Management

Cursul de Time Management se organizează acum online în platforma Life University. Cursul îl poți urma oricând, este Life Time Access. Vezi detalii complete prin click aici!

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!