Caută
Close this search box.

Femeile sunt antreprenori de succes!

Femeile sunt antreprenoriPotrivit datelor Registrului Comertului, 34% dintre actionarii si asociatii companiilor autohtone si un procentaj similar din randul persoanelor fizice autorizate sunt femei, conform Capital. Cele mai multe femei cu spirit intreprinzator se afla in Capitala si in alte sapte judete, respectiv Constanta, Covasna, Timis, Iasi, Prahova, Brasov si Bihor. Aici sunt concentrate peste 50% dintre cele circa 500.000 de femei prezente in actionariatul companiilor autohtone.

Cele mai multe femei antreprenor se afla in Bucuresti (125.000), in timp ce in judete precum Constanta, Covasna, Timis, Iasi, Prahova sau Brasov numarul lor se situeaza intre 17.000 si 25.000.

O distribuire aproximativ egala intre femeile si barbatii implicati in afaceri se regaseste in Braila, Tulcea, Bacau, Mehedinti sau Dambovita. Pe de alta parte, cele mai putine femei antreprenor se afla in Harghita, Giurgiu sau Bistrita-Nasaud.

„Este important ca femeile sa intre in numar mai mare in acest domeniu. Ele sunt mai serioase, mai muncitoare, mai fidele. Problema este ca acest lucru ar trebui sa vina dinspre ele, iar asta nu se poate intampla peste noapte – mai trebuie sa treaca timp, sa se schimbe mentalitatile”, crede Kaya Sebahat, presedintele Patronatului National al Femeilor de Afaceri din IMM-uri (PNFAIMM).

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!