Forta gandului – Cum aduci mai multa bucurie in viata? (I)

Scris de Marian Rujoiu

Manager Trainer Extreme Training, the way to excellence

www.traininguri.ro

www.marian-rujoiu.ro

Uneori îți este dat în viață să întâlnești anumiți oameni, să citești anumite cărți, să vezi anumite filme. De multe ori, oamenii sunt cei  care pot avea un impact major asupra ta și de multe ori forța unui individ te poate face să-ți revizuiești modul de a gândi sau de a face lucrurile. Fiecare din noi în interiorul său este un mic căutător al adevărului, al împliririi, al abundenței sau al fericirii. Îmi place să călătoresc, să cunosc oameni, tradiții, culturi, idei. Una din călătorii m-a marcat datorită unui om cu adevărat autentic. Un leader spiritual, un om de afaceri, un tată fericit, un om împlinit. Ioan mi-a povestit cum a început afacerea, mi-a povestit de fetița lui, de modul cum își petrecece timpul liber și cum își conduce propria afacere.

– Ceea ce gândim noi devin acțiuni iar toate gândurile noastre circulă libere prin univers, mi-a spus Ioan

– Da, este vorba de „legea atracției”, i-am spus eu

– Doar în oarecare măsură, legea atracției spune că tu atragi în viața ta ceea ce gândești, eu vorbesc de altceva și anume de „legea omnipotenței”!

– Și cum ar fi legea omnipotenței, am întrebat eu?

– Legea omnipotenței înseamnă că gândurile tale, nu te schimbă doar pe tine, îi schimbă și pe cei din jur și chiar întregul univers! Niciun gând pe care-l trimiți în univers nu rămâne fără răspuns. Fie primești tu ceva în schimb, fie primește altcineva.

– De unde știi aceste lucruri?

– Marian, unele lucruri pot să rămână învăluite în mister.

– În regulă. Povestește-mi, l-am provocat eu.

– Ne trec zeci de mii de ganduri prin minte în fiecare zi. Unele cercetări arată că am avea undeva la 60 000 de gânduri zilnic, majoritatea din ele inconștiente! Uneori gândurile au o legătură cu prezentul, alteori cu viitorul, uneori cu trecutul, iar alteori nu le găsim niciun sens și nicio poziționare temporală. Avem impresia că gândurile noastre sunt simple gânduri ele neavând niciun efect clar. Este numai o impresie. Din nou, cercetările au arătat fără dubiu că atunci când gândim emitem anumite unde care ies în afara corpului nostru! Întrebarea ar fi unde se duc aceste gânduri? La o distanța mai mare sau mai mică? Înfluențează ele într-un fel mediul sau nu? Ne influențează pe noi și pe cei din jurul nostru?

– Cred că ne influențează, i-am răspuns eu

– Poate uneori ai stat lângă o persoană care era tristă! Nu de puține ori ai rămas și tu cu această stare de tristețe, alteori o persoană veselă ți-a transferat această stare. Când folosesc termenul de gând nu am în vedere gândirea rațională sau logică ci am în vedere tot ceea ce poate simți, gândi și imagina un om. La fel, intri într-o încăpere și simți o tensiune fără măcar să observi nonverbalul oamenilor, pur și simplu simți. A ne imagina că ceea ce gândim nu are un impact asupra mediului încojurătoar poate fi o premisă bună, numai că este mai puțin demonstrabilă. Mai degrabă sunt suficiente dovezi că oamenii pot comunica și dincolo de gânduri. De câte ori nu vi s-a întâmplat să știți exact ce o să se întâmple? De câte ori nu ați avut același gând cu persoana de lângă voi fără măcar să schimbați două cuvine?

–          Sunt în totalitate de acord!

Ioan își continuă povestirea.

Numește universul oricum dorești: Divinitate, Dumnezeu, Energie sau altcumva. Poate îți va veni greu se crezi însă fiecare gând al fiecărui om nu rămâne izolat în carapacea trupului. El merge în univers, deschide anumite canale de comunicare și întâlnește alte gânduri. Noi nu doar trimitem gânduri în Univers ci și primim! Atunci când primim un gând îl numim o idee bună, o idee rea, inspirație sau într-un alt fel. Un grup de cercetători japonezi au cercetat comportamentul unor maimuțe. Câteva din ele au fost învățate să spele cartofii înainte de a-i mânca. Pe măsură ce au fost învățate mai multe maimuțe, în același areal, maimuțe care nu văsuseră nciodată că acei cartofi au început să fie spălați au început să le spele și ele. Interesant nu-i așa?

Într-un anumit sat, oamenii gândesc într-un anumit fel, într-un anumit oraș la fel. Într-o anumită țară la fel. Ar fi ușor să spunem că la mijloc este vorba numai de ceea ce vedem însă este vorba de mai mult, este un mental colectiv constituit din forța gândului acelei comunități! Omul poate fi definit prin ceea ce este, ceea ce face și ceea ce are.  Ceea ce face și ceea ce are este determinat în mare măsură de ceea ce este, de ceea ce simte și d imaginează. Practic ceea ce facem și ceea ce avem este o proiectare a interiorului nostru în exterior. Uneori această încercare de suprapunere a interiorului pe exterior nu este un fericită în sensul că există disonanțe, iar motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că nu ne-am clarificat în ceea ce privește interiorul nostru.

– Poți să fii puțin mai precis? Iți sunt relativ clare ideile nu-mi dau seama exact unde vrei să ajung

Ioan continuă: mai concret, forța gândului operează sub imperiul legii omnipotenței. Leagea omnipotenței spune că ne putem influența destinul din forța gândului utilizând două căi simple:

Prima cale – Manifestarea legii omnipotenței în acțiunile noastre

Orice gând pe care-l avem, la nivel neurologic, creează anumite conexiuni care ne pot sprijini să avem un anumit comportament. Schimbând modul în care gândim ne putem schimba acținile și ceea ce vom face. Mintea este asemenea unei grădini care trebuie cultivată și îngrijită. Cu cât vom da atenție mai mare buruienilor și ne vom plânge de existența lor cu atât mai mult atunci când va veni vremea recoltei nu vom culege mai nimic. Buruienile trebuie smulse imediat pentru a da voie să crească ceea ce ne-am dorit ca mai apoi să rodească. Mulți oameni adoră să trăiască încojurați de buruieni și au un sistem bine pus la punct pentru a menține această stare. Ei caută adepți și se conving singuri că este mai bine așa.. Foarte posibil să fie mai bine așa!

Cu toții ne dorim ca visele noastre să devină realitate, însă cum ar putea deveni ceva realitate dacă nu este nici măcar visat. Gândul pe care-l ai se poate materializa în multe cazuri, poate într-o formă diferită, poate uneri deloc, poate uneori mai mult decât ți-ai imaginat. Gândul pe care-l ai este sămânța care va rodi mai târziu. Nu toate semințele vor fi roditoare la fel cum nu toate gândurile vor duce neapărat la ceva bun. Gândul pe care-l sădești în mintea ta poate pune pe pilot automat mai multe din zecile de mii de gânduri care-ți trec prin minte zilnic. Gândul pe care-l ai dacă are la bază o dorință puternică ar putea acapara aproape în toatalitate cele 60 000 de gânduri zilnice. Practic, ai avea o armată de gânduri la dispoziție care va căuta căi pentru ca gândul tău să devină realitate. Gândurile pe care le ai produc anumite trasformări în interiorul tău, provoacă anumite stări care vor conduce la noi gânduri sau la noi acțiuni.

Trebuie să fim atenți pentru că gândurile noastre se manifestă în formă pură ele nu fac distincție între bine și rău, între pozitiv și negativ. De exemplu atunci când ai o teamă cum ar fi aceea de a vorbi în public, pe măsură ce te gândești mai mult la acest lucru, pe aceeași măsură îți va crește teama. Gândul trebuie să fie precis, perfect focalizat pe ceea ce-ți dorești, nu pe ceea ce nu-ți dorești.

–          Este totul clar până aici?

–          Mai clar de atât nu se putea, povestește-mi de a doua cale!

 

A doua cale – Manifestarea legii omnipotenței în gândurile noastre

Spuneam mai înainte cum orice gând pe care-l avem ne poate influența ceea ce facem și ceea ce avem. Este un simplu lanț de cauzalitate.  Mai mult însă, orice gând pe care-l avem este conectat la Univers. Noi trimitem permanent gânduri în univers. Trimitem în univers bucurie, iubire, invidie, furie, încredere, milă, compasiune, dăruire, contribuție, etc. Gândurile pe care le avem rezonează de asemenea cu alte gânduri din univers, se cioncnesc, se intersectează sau rezonează. Asemenea undelor radio, gândurile noastre circulă nestingherite prin univers. Creierul nostru nu are doar capacitatea de a trimite ci și de a recepționa. Aici intervine cu adevărat forța gândului. Atunci când trimitem un gând deschidem un canal de comunicare care va fi folosit de univers pentru a ne trimite gânduri. Atunci când trimitem bucurie, Universul va găsi o cale de a ne trimite bucurie prin acest filtru. Atunci când trimitem ideea de a câștiga bani Universul ne va trimite soluții, iar atunci când ne gândim la sărăcie și probleme Universul ne va trimite sărăcie și probleme. Universul nu gândește în locul tău, îți dă posibilitatea să primești exact ceea ce ceri, ce-ți dorești sau ce gândești. Sunt oameni care spun că cei care au bani sunt răoi și trimit în univers invidie. Ce vor primi de la univers? Doar idei că au dreptate și astfel banii se vor ține departe de ei. Iubind oamenii așa cum sunt, bucurându-te dăruind și ajuntând vei primi întotdeauna mai mult. Uneori universul mai face un pas și aduce în preajma ta oamenii de care ai nevoie sau lucrurile de care ai nevoie exact la momentul potrivit. De multe ori oamenii aceia erau chiar acolo numai că nu ia-I văzut.

– Cu alte cuvinte gândurile noastre nu ne influeanțează doar pe noi? Îi influențează și pe ceilalți? Sau, cum îmi dau seama exact de ideile pe care le primesc înapoi, dacă sunt bune sau nu? am întrebat eu.

– Aici nu avem de-a face cu logica, uneori ideile pe care le avem parcă nu ai nicio legătură cu realitatea. Mesajele primite nu au întotdeauna claritatea necesară. De exemplu, dacă te vei gândi la o afacere, cel mai probabil câteva mii de oameni vor primi simultan aceeași idee. Doar doi – trei o vor pune în aplicare, restul se vor plânge. Universul comunică cu o viteză uimitoare. Atunci când spui că ești inspirat ai primit un gând. Gândurile pe care le primești nu au o logică, uneori primești gândul că trebuie să faci ceva diferit astăzi, alteori primești gândul că trebuie să încerci o idee de afacere, alteori că trebuie să suni câțiva prienteni. A încerca să deslușești acest mecanism nu merită efortul decât după ce ai acționat. Uneori abia după ce acționezi îți dai seama care a fost scopul sau sensul. Exact așa s-a întâmplat cu afacerea mea. M-am trezit într-o dimineață că trebuie să fac asta. Nu aveam nimic, nici bani, nici relații, nici economii. Pe măsură ce am dat ideii teren să se dezvolte au aparut soluții și oportunități una câte una.

În acest malaxor puterea gândului și legea omnipotenței presupune ca tu să-ți deschizi cât mai multe filtre către univers. Deschide filtrul bucuriei, contribuției, abundenței și iubirii în primul  rând. Având aceste filtre deschise vei fi pregătit să primești oportunități, bucurii și iubire.   Fiecare clipă este o ocazie de a trimite un gând potrivit cu ceea ce-ți dorești. Vei vedea cum vei primi înapoi. Să nu fii surpins pentru că de obiecei poți primi mult mai mult decât te-ai aștepta!

Ceea ce simți, gândești și imaginezi conform primei căi se va traspune în viața ta. Armonizându-ți gândirea îți armonizezi viața și relațiile cu cei din jur. Uneori este de ajuns să trimitem un gând de bucurie sau iubire către o persoană și lucrurile se rezolvă ca prin magie. Iar, conform celei de-a doua căi tot ceea ce gândești este trimis simultan și în univers și deschide filtre pentru ca tu să primești mai mult.

Un sceptic ar putea să spună că este imposibil, pentru că nu crede că trimițând anumite gânduri poți primi aceleași gânduri. Este foarte posibil ca în cazul acestui sceptic leagea omnipotenței să aibă cea mai mare aplicabilitate. El nu crede și universul ce-i va trimite? Dovezi și soluții că are dreptate! Este un paradox minunat care-ți poate aduce mai multă împlinire și mai multă bucurie în viața ta.

Poate ai dovezi în viața ta că lucrurile stau așa cum sunt descrise sau poate ai dovezi contrarii! Felicitări, în ambele cazuri demonstrezi omnipotența ta ca individ în acest măreț Univers!

– Ioan, ce alte lucruri ai mai învățat în călătoriile tale?

– Marian, aplică legea omnipotenței timp de cel puțin două săptămâni și foarte curând ne vom reîntâlni!

– Ești mai puternic decât pari și îți imaginezi!

Citeste a doua conversatie cu Ioan – prin click aici!

(Cat de prezent esti in viata ta? )

Scris de Marian Rujoiu

Manager Extreme Training

www.traininguri.ro

www.marian-rujoiu.ro

5/5 - (8 votes)
Te-ar putea interesa și:

19 răspunsuri

 1. Buna Marian,

  Am citit articolul si mi se pare foarte interesant. Sunt putin sceptica, oare chiar asa de puternici suntem incat gandurile noastre sa fie defapt destinul ? Mereu am crezut ca aceasta „putere” este ceva supranatural (staim de ea dinainte). Articolul acesta mi-a placut la nebunie. Mi-ar place sa incerc legea omnipotentei, doar ca nu stiu de unde sa incep sau ce sa urmaresc.

  Sa ai o zi frumoasa!

  1. Poti incepe prin a-ti face o autoevaluare de 2 minute (seara )in care sa te intrebi ce ganduri ti-au trecut astazi prin minte? De ce? Ce ai putea schimba? Ce ai bun in tine si ai oprit sa se reverse? etc

 2. Marian, articolul este excelent si pe intelesul chiar si al celor neinitiati (exemplu mama mea), care la 67 de ani a inteles perfect.
  Cu cat lucrurile sunt mai simplu scris si vin din inima cu atat creeaza mai multe unde (precum picaturile de ploaie in apa). Legile universale ale fizicii inca din cele mai vechi timpuri au fost observate,folosite, aplicate in diverse domenii. In majoritatea religiilor ,daca sunt citite corect si analizate gasim legile fizice,iar acum mai nou in psihologie. Parerea mea personala este aceea ca:religia este o forma empirica de psihologie, la nivelul educatiei si gandirii omului de atunci.
  Omul crescut la oras este „domesticit ” si „educat” , de fapt el si-a uitat instinctul pe care il aveau cand traia la tara in liniste si armonie cu natura si cu cei din jur.
  Daca mergem pe ceea ce simtim si gandestim pozitiv atunci si Universul va veni in ajutorul nostru si ne va alauzi ,oferindu-ne mai mult decat ne dorim…noi sa fim pregatiti pentru a primi.

  1. multumesc Paula pentru feedback! In general atunci cand scriu ma gandesc la oameni, nu la varsta lor, iar a aduce mai multa bucurie in viata ta, cred ca nu este legat de timp de sau de varsta ci de decizia fiecaruia, niciodata nefiind prea tarziu sau prea devreme! 🙂

 3. Buna seara,
  …Gandurile, actiunile, visele…intr-adevar, legea omnipotentei!…atractie, influenta si putere!…un triunghi interesant!!!…ce bine-ar fi daca toti sau macar intr-un procent mai mare am apela la puterea gandului, a viselor!…ne-am detasa cat mai mult de cotidian, am trai, fiecare asa cum viseaza!…am comunica, in adevaratul sens al cuvantului…oricum, suntem deficitari la comunicare, relationare, desi credem ca suntem instruiti in acest sens!!!…invatam, participam la cursuri, dar nu o facem cu tot sufletul, cred ca nu stim cum, nu mai punem pasiune in ceea ce facem…multi dintre noi se vor simti jigniti – cum nu stim sa comunicam?!…nu stim sa apelam la suflet, sa atingem acea coarda sensibila, s-o facem prin renuntarea la orgolii…asta cred ca e omnipotenta-sa reusesti sa fii tu insuti(insati), sa crezi in idealuri, sa crezi in cei de-alaturi, sa fii o veriga a lantului…cineva spunea ca tehnologia ne-a transformat in roboti – gesturi mecanice, clisee, cotidian repetitiv!!!…uitam de adevaratul EU, despre care aui scris atatia altii!!!…
  Felicitari pentru gandurile bune, Mariane!…mult succes!…
  O seara minunata!

  1. Florentina, ce frumos ai spus-o este o prelungire perfect a articolului! Iti multumesc pentru comentariul care aduce un plus valoare si explicatii specifice! Eu simt ca si un singur om daca mediteaza 1 minut pe tema articolului si a celor scrise de tine , eu ma declar multumit! Orice mare calatorie incepe cu un pas mic! 🙂

 4. Foarte interesant articolul si, cred eu, adevarat… Sper sa mai avem parte si de altele asemenea.

  1. Mersi din nou Trainin! O precizarea:) Legea omnipotentei, in opinia mea este ceva mai mult. In legea atractiei, atragem in viata noastra ceea ce gandim! In legea omnipotenei, nu doar atragem ci inconstient influentam lucruri, oameni, colectivitati!
   Gandind intr-un anumit fel nu ne influentam doar destinul nostru ci si al celor de pe intreaga planeta numita Pamant sau poate mai mult:)

  2. Multumesc, Marian, pentru detalierea ta . Ma bucur ca am gasit un partener de dialog cu care imi pot impartasi aceeasi mentalitate despre lume si vita !

 5. Multumesc Marian,pentru
  un nou articol , o „bijuterie ” pot spune, marca Marian Rujoiu.
  Prin insasi aparitia acestui articol, pot spune ca legea Omnipotentei functioneaza si pentru mine.
  Tocmai pregatesc o tema si acest articol a aparut intr-un moment in care inspiratia e la cote maxime;
  observ ca primesc inspiratie, ca Universul lucreaza. Ce este mai frumos, este faptul ca inspiratia vine exact cand
  e necesara, fara poate ca eu sa constientizez lucrul asta. Dorinta mea de a iesi totul bine, deschide acele canale si iata cum ajung sa citesc lucruri care imi folosesc in primul rand mie. Ma fac sa ma simt mai sigura pe mine.
  Mai puternica.
  Toata stima!
  Si inca odata, MULTUMESC!

  1. Multumesc Silvia!
   Sper ca te ajuta asa cum spui, exact in momentul in care ai nevoie! Legea omnipotentei nu functioneaza doar pentru tine, functioneaza pentru noi toti!
   Esti mai puternica decat pari 🙂
   Uneori parca ne este teama de maretia noastra!

 6. ce sa mai zic? Felicitari! frumos articol, te indeamna sa crezi mai departe in tine, in ceea ce poti realiza prin propriile ganduri….
  sunt lucruri pe care ar trebui sa le aplicam pur si simplu pentru a ne imbunatati viata sau pentru a ne dovedi noua insine ca suntem o parte din acest mare univers, pe care il influentam si care ne raspunde cu o forta mult mai mare, doar sa stim cum sa ii folosim puterea…
  mi-as dori sa citeasca mai multa lume acest articol si sa-si dea seama ca viata lor este „mizerabila” doar din pricina faptului ca au intrat intr-o sfera a lucrurilor pline de negativism, uitand ca reversul medaliei poate fi la fel de puternic. sper ca sa ii motiveze sa vada viata intr-un alt mod…
  pana la urma, astfel de lucruri nu trebuie gandite doar din punct de vedere al succesului profesional; la fel cum spune si articolul, reusita va fi pe planul tau personal, intinzandu-si mrejele peste totate sferele in care te desfasori

  1. Si eu am aceisi speranta ca si tine Ioana, sa citeasca cat mai multi acest articol. Mai sunt multe de spus privind legea omnipotentei.

   La un anumit nivel cred ca avem conducatorii pe care-i meritam, ca avem guvernul care gandeste exact ca noi! Noi influntam lucrurile. Ura noastra alimenteaza ura lor si asa mai darte la fel cum iuberea naste iubire.
   La fel si criza mondiala, cred ca prea multi oameni au vrut sa Ia tot mai mult, fara sa ofere nimic in schimb si s-a ajuns la un blocaj si asa mai departe!

   ceea ce ni se intampla, bun sau rau, este un raspuns la ce gandesc cei mai multi dintre noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cursuri București

Cursuri online

Cursuri Online/Live

Ultimele articole:
6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!