Caută
Close this search box.

Lean vs. Six Sigma

Ați auzit diferiți termeni care descriu filosofia Lean. S-ar putea să fi auzit vorbe despre Six Sigma,  variante Six Sigma pentru diferite industrii. Ce înseamnă totul?

Six Sigma este un set de instrumente utilizate pentru a controla procesele de afaceri prin reducerea defectelor și îmbunătățirea calității. Se bazează pe ideea că defectele rezultă din abatere și că, prin urmare, nu ar trebui să existe mai mult de șase sigma (abateri standard) între un proces și norma sa. Six Sigma implică înțelegerea nevoilor clienților, analizarea datelor și îmbunătățirea proceselor. O centură Six Sigma (galben, verde sau negru) denotă un anumit nivel de expertiză.

Lean se referă la un set de instrumente care sunt proiectate să îmbunătățească fluxul și să reducă pierderile în timpul procesului de afaceri sau al producției materiale. Acestea pot fi utilizate în eforturile Six Sigma sau pe cont propriu.

Lean Six Sigma combină cele două metodologii. În primul rând, metodologiile Lean sunt utilizate pentru a îmbunătăți procesele. Apoi, se aplică șase instrumente Sigma pentru a reduce abaterile și defectele.

Designul pentru Six Sigma (DSS) și Design pentru Lean Six Sigma (DLSS) sunt metodologii folosite pentru a proiecta (sau re-proiecta) produse și procese de la zero utilizând Six Sigma sau o combinație de șase instrumente Sigma și Lean. Aceste metodologii se concentrează pe obținerea corectă a acesteia pentru prima dată, în loc să o îmbunătățească mai târziu.

Merită remarcat faptul că Six Sigma și Lean au fost personalizate și specializate pentru multe industrii.

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!