Caută
Close this search box.

Piaţa muncii în Belgia poate fi deschisă către românii calificaţi

BelgiaPersonalul calificat provenind din România este din ce în ce mai căutat în Belgia, în condiţiile în care 20 la sută din firmele belgiene angajează profesionişti din străinătate.

„O firmă din cinci se orientează spre străinătate pentru a găsi talentele pe care nu le mai găseşte în Belgia. În acest context, România pare foarte apreciată”, notează publicaţia Express, în ediţia online.

De ceva vreme, Michel Dierickx, manager pentru Resurse Umane la compania Dalkia, a renunţat la profesioniştii polonezi, dat fiind că aceştia nu stăpânesc prea bine limba franceză.
Însă atenţia lui Michel Dierickx se îndreaptă spre România, unde profesioniştii sunt în general bine pregătiţi, iar franceza nu este un obstacol pentru ei.Belgia

Românii şi bulgarii ar putea primi acces pe piaţa muncii din Belgia de la 1 ianuarie 2012, după ce Flandra, ultima regiune belgiană care se opunea acestei măsuri, a renunţat la veto, conform euractiv.com. Potrivit cotidianului Sega, decizia urmează să fie adoptată oficial în această săptămână de o „comisie mixtă” reprezentând flamanzii, valonii şi regiunea Bruxelles.

O delegaţie română a purtat timp de doi ani negocieri cu ministrul flamand Philippe Muyters care se ocupă de ocuparea forţei de muncă şi finanţe. Aceştia au declarat că sunt încrezători că va fi ridicat şi ultimul obstacol.

Belgia se numără printre cele zece ţări membre UE care încă mai aplică restricţii pentru angajaţii români şi bulgari. Acestea urmează să fie ridicate cel târziu la 1 ianuarie 2014, potrivit unui acord negociat la aderarea celor două ţări la UE, în 2007.

Sursa: http://www.mediafax.ro/externe/romanii-calificati-din-ce-in-ce-mai-cautati-de-catre-angajatorii-belgieni-9030294

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!