Caută
Close this search box.

Publicare cursuri online

Vrei să publici un curs online?

publicare cursuri online

DETALII COMPLETE (TE RUGĂM SĂ LE CITEȘTI)

Platforma de cursuri Online Extreme Training (Inspire Edu) este gândită ca o platformă premium menită să conecteze trainerii valoroși (autorii) cu clienții. Crearea și publicarea de cursuri online reprezintă o modalitate ce transformă pasiunea sau expertiza în profit și de ce nu, în venit pasiv.

Spre deosebire de multe alte platforme existente în lume, această platformă de cursuri online asigură trainerului/speakerului un suport dedicat binevenit oricărui trainer sau expert care nu dorește să se ocupe prea mult nici de partea tehnică, nici de partea de marketing, nici de cea financiară și nici de partea operațională. În același timp este important de reținut că standardele de publicare pe această platformă sunt ridicate.

Mai jos, găsiți informații esențiale despre ce servicii sunt asigurate de Inspire Edu .

SERVICII PUBLICARE CURS

Acestea sunt serviciile de care beneficiezi în cazul în care dorești să publici cursul tău pe platforma Inspire Edudefalcate pe etape.

SERVICII PUBLICARE CURS

Concepere curs

Filmare Curs (opțional)

Pregătire Curs

Campanii promovare

Funcționalități înscriere

Funcționalități pentru înscriși

Mentenanță

Promovare

Care este de fapt sistemul de lucru?

Practic, trainerul (autorul) trebuie să fie focusat pe crearea cursului și oferirea unui minim de material ce poate fi folosit în promovare, restul fiind asigurat de platforma Extreme Training (Inspire EDU). Mai jos găsești răspunsuri la întrebările frecvente legate de publicarea cursurilor în platformă, iar la sfârșitul acestui articol găsești un formular în care ne poți trimite propunerea ta.

Sigur mai ai întrebări

Vezi mai jos răspunsurile la întrebările frecvente

Care sunt veniturile pe care le poate câștiga un trainer prin publicarea de cursuri?

Răspunsul ține de mulți factori, esențial fiind cât de mult se va vinde cursul propus. Acesta este dat de nivelul de interes al potențialilor cursanți pentru a se înscrie precum și calitatea cursului. Din experiența noastră nivelul veniturilor urmare a publicării unui curs se situează între 2-3 mii/euro și zecii de mii de euro. Un răspuns fix nu poate fi dat la această întrebare. Veniturile se realizează în funcție de vânzări.

Care este grila de venituri

În situați în care dorești să publici un curs poți alege între două variante, în funcție de cea pe care o consideri mai convenabilă pentru tine.
Varianta 1 - Maxim 70% din total venituri (cursul este filmat de trainer)
Cursul este este filmat și editat de Trainer (sau își achita costurile la un terț ales de el): 35% - drept de autor + 35 % pentru vânzările revenite din afiliere din linkul trainerului = minim 35% – maxim 70% din total venituri fără TVA
Varianta 2 - Maxim 60% din total venituri (cursul este filmat de Extreme)
În varianta 2, cursul este filmat și editat de Extreme Training: 25% drept de autor + 35 % pentru vânzările revenite din afiliere din linkul trainerului = minim 25% - maxim 60% din total venituri fără TVA.
Trainerul poate alege dintre cele variante pe care o consideră mai potrivită.

Care este nivelul prețurilor la care sunt vândute cursurile?

În acest moment plaja prețurilor este între 10E și 50 E. Depinde de cerere, calitatea cursului, durata, poziționarea în piață, etc. Scopul strategic este de a realiza un număr cât mai mare de vânzări.

Care trebuie să fie durata unui curs?

Nu există o durată minimă însă am observat din experiența noastră că este util ca un curs să aibă minim 3 ore. Nu există un maxim, totuși nu recomandăm o durată mai mare de 20 de ore de video curs.

Ce trebuie să conțină un curs online?

Cursurile online publicate în platforma Extreme Training sunt cursuri video. Deci un curs online trebuie să conțină lecții video. Apoi fiecare lecție poate fi însoțită de materiale suport (audio, text, fișe de lucru, workbook, etc). Aceste materiale pot fi de ajutor în vederea stimulării vânzărilor.

Cine asigură filmarea cursului?

Dacă alegi varianta 1, filmarea și editarea o vei realiza în regie proprie. Videourile vor respecta standarde ridicate din punct de vedere tehnic. O imagine clară și de calitate și un sunet excelent. Dacă alegi varianta 2 de lucru, filmarea și montajul va fi realizat de Extreme Training.

Câte cursuri se vor vinde?

Este imposibil de răspuns la această întrebare, însă putem vorbi de la câteva sute la câteva mii sau zeci de mii.

Când încasez banii?

La sfârșitul fiecărei luni se contorizează vânzările din luna curentă. Se așteaptă perioada maximă de refund (garanția 100% de 30 zile), iar apoi în termen de 15 zile sumele sunt plătite.

Pot fi și Afiliat în același timp?

Da, aceasta este și varianta pe care o recomandăm. Acest lucru înseamnă că încasezi un procent ca drept de autor din toate vânzările efectuate, la care se mai adaugă un procent de 35 % pentru vânzările generate de tine. Această facilitate este asigurată de platformă în mod automat ori de câte ori promovezi propriul curs care generează vânzări. Veniturile pot crește și în cazul în care se achiziționează și alte cursuri. Practic, poți încasa maxim 70% din propriile cursuri la care se adaugă și sume de bani revenite din alte cursuri ca și afiliat.

Pot publica cursul meu și pe alte platforme online?

Dacă îți realizezi tu cursul în regie proprie îl poți publica și în alte platforme. Dacă este filmat și montat de noi cursul va fi numai în platforma noastră. Însă, în general, având în vedere că întreprindem acțiuni de promovare plătită, dacă același curs este prezent și în altă platformă pentru noi nu este rentabil și oportun ca același curs să fie disponibil și în altă platformă.

Pot să-mi filmez singur cursul?

Da, aceasta este varianta 1. Însă, în acest caz se va face un prim modul să ne asigurăm că din punct de vedere tehnic, imagine și sunet totul este în regulă. (2 camere, montaj de calitate, grafica, sunet bun, etc)

Oricine poate propune publicarea cursului pe platforma de cursuri online Extreme Training?

Da, oricine poate solicita, însă ne rezervăm dreptul de a decide dacă îl publicăm sau nu. Ține mult de calitatea cursului, de valoarea pe care o aduce cursul viitorilor cursanți. Renumele Extreme Training, respectiv Inspire Edu reprezintă un garant că publicăm un curs de calitate.

Ce analizăm?
- Oportunitatea temei
- Pregătirea speakerului
- Experiența speakerului
- Notorietatea speakerului


Oricine poate propune publicarea îsă ne rezervăm dreptul de a reazliza o selecție.
Primul pas este să ne trimiți formularul disponibil în această pagină, urmând să primești un prim feedback din partea noastră în cel mai scurt timp posibil.

De ce ar fi mai avantajos să-mi public cursul pe Platforma Inspire EDU și nu pe alte platforme existente sau pe propria platformă?

Aceasta este o întrebare legitimă și corectă. Fiecare platformă are propriile beneficicii de care tu poți fi interesat mai mult sau mai puțin. În platforma Inspire Edu beneficiul cheie este că tu te poți ocupa de crearea cursului cursului, partea legală, tehnică și de marketing rămânând în sarcina Extreme Training.

Care este structura de cheltuieli și venituri a platformei?

Dăm acest răspuns pentru a asigura o transparență totală la nivel de strategic. Practic, în situația în care filmezi cursul din 100% venituri ,Extreme Training reține numai 30% din venituri care reprezintă costuri operaționale și profit. În situația în care vânzarea nu este făcută de autor un procent de maxim 35% va fi alocat pentru marketing. Totuși, cele două variante nu se exclud, rezultatele fiind mult mai bune dacă promovează și trainerul și platforma.

Care este forma juridică de colaborare?

Autorul poate primi ca drept de autor sumele ce-i revin. Poate fi contract de drept de autor, PFA sau SRL. Este decizia autorului. În cazul în care se optează pentru drept de autor, se vor reține impozitele cu stopaj la sursă, valabile în momentul plății. Procentele se calculează din sumele fără TVA. Pentru partea de afiliere contractul nu se poate face pe drept de autor ci pe PFA sau SRL.

Care este primul pas dacă vreau să public un curs în platforma Extreme training?

Dacă vrei să publici un curs online, completează formularul de mai sus cu informații privind cursul pe care dorești să-l publici pentru a începe o discuție. Poți, de asemenea să urmezi și webinarul cum să faci un curs online, pentru a ți se clarifica subiectul.

Care sunt pașii colaborării

1. ne trimiți completat formularul de mai sus
2. venim cu feedback
3. Se stabilesc detalii privind structura și filmarea cursului
4. Filmarea cursului
5. Setup-ul în platformă
6. Publicarea cursului
7. Vânzarea cursului
Dacă este ceva neclar ne poți scrie la adresa inspire@traininguri.ro

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!