Caută
Close this search box.

Optimizarea costurilor folosind Value Stream Maps

Value Stream Maps

Crearea hărții fluxului de valoare

O hartă a fluxului de valori pare destul de complicată, dar conceptul său este destul de simplu. Este în principiu o hartă care arată modul în care ciclul de viață al produsului începe și se termină. Clientul este de obicei punctul de început și final.

Procesul are patru etape:

  • Identifică ce să pui în hartă
  • Crează harta în momentul acesta (cum sunt lucrurile acum?)
  • Crează harta ideală (cum vrei să fie?)
  • Crează un plan de acţiune

Sfaturi pentru analiza eficientă a datelor

Înainte de a începe colectarea de date, asigurați-vă că obiectivul de îmbunătățire este clar menționat. Întrebarea dvs. privind colectarea datelor ar trebui să vizeze să răspundă la o întrebare. (Indicație: Utilizați unul din cele 5 W sau 2 H discutate mai devreme.)

De exemplu, ați putea dori să știți: „Care a fost diferența dintre vânzările de anul trecut și vânzările din acest an?” Sau „Care este rata de defect pentru Widget Master 5000?”

Apoi, decideți ce va fi măsurat (profituri, cheltuieli, randamente, rata defecțiunilor etc.) și cum va fi măsurată. Puteți alege mai multe valori pentru a analiza. Acum, decideți ce instrumente de culegere a datelor veți folosi și cum vor fi înregistrate datele.

După colectarea datelor, aveți grijă să le analizați. Este ușor să analizați datele astfel încât acestea să vă ofere rezultatele pe care le căutați. Verificați analiza dublă și triplă. Asigurați-vă că toate concluziile sunt cu adevărat susținute de date.

De asemenea, aveți grijă când vizualizați datele. Asigurați-vă că alegeți tipul corect de ajutor vizual. Uneori este suficient un grafic liniar simplu. În alte situații, este posibil să aveți nevoie de un instrument mai vizual (cum ar fi un grafic) sau de un instrument statistic mai complicat (cum ar fi o histogramă). Încercați să alegeți cel mai simplu tip de ilustrație posibil.

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!