Caută
Close this search box.

Video interviu: Matei Malos despre ideile inovative în antreprenoriat

matei malosMatei Maloș, directorul companiei homefinders.ro a acceptat invitația de a ne răspunde la interviul despre start-up-ul avut într-o afacere de nișă. Ideea homfinders este aceea de a elimina intermediarii în tranzacțiile imobiliare, prin reducerea timpului petrecut cu identificarea proprietăților.

Homefinders.ro a început după un studiu îndelungat și după o experiență anterioară cu Magazinuldecase.ro. De asemenea, Matei ne spune că a început cu un an înainte, cu un proiect pilot, de testare a ideii de afacere, pentru costuri, impact, reacție a clientului. Pe lângă programul pilot, a întreprins studii de piață pentru a sonda categoriile de clienți, cerințele și nevoile acestora. Recomandă apelarea la studii, chiar dacă nu au acuratețe totale, ele pot indica tendințe.

Motivația antreprenoriatului rezidă în plăcerea și dorința de a face lucruri noi, pe care le-a considerat Matei că le poate face mai bine sau chiar că nu sunt făcute deloc, iar ideea lui poate acoperi acel gol. Inițial, a pornit doar cu niște economii strânse din anii anteriori, dar în timp a atras diverși parteneri și investitori.

Cei care vor să intre în afaceri imobiliare ar trebui să știe, după cum ne spune Matei, că serviciul rezidențial are nevoie de profesionalism, are o continuă nevoie de concurenți care pot utiliza elementele deja testate, dar există loc și pentru inovație. Ceea ce nu ar trebui să ignore este că în mare, clienții din mediul imobiliar sunt nemulțumiți de oferte, astfel încât cei ce vor pătrunde pe piață ar trebui să stabilească servicii de calitate.

Cel mai bun canal de promovare este reprezentat de promovările reale venite din partea altor clienți. Eficiența a venit o dată cu criza, pe care Matei a văzut ca pe o oportunitate de regândire și reorganizare. Principalul avantaj al platformei homefinders.ro este că toată activitatea birocratică este delegată către o persoană care se asigură că acest proces este realizat corect, rapid și eficient.

Matei spune că dificultățile în afaceri apar în fiecare zi, de aceea antreprenoriatul are o componentă de management care gestionează aceste momente pentru a le transforma în oportunități. În ceea ce privește calitățile pe care ar trebui să le aibă un antreprenor, Matei pomenește de eficiență raportată la toate tipurile de resurse, entuziasm, ambiție, automotivare și determinare. Ca sfat pentru viitorii antreprenori: să țintească cât mai sus și să fie mereu atenți la raportul încasări/cheltuieli.

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!