Caută
Close this search box.

Marius Ghenea – Drumul de la idee la bani

Marius Ghenea

Investiţiile de tip business angel, susţinerea proiectelor de formare şi leadership pentru studenţi şi antreprenori, prezenţa ca invitat-investitor în cadul emisiunii „Arena Leilor” de la TVR, poziţia de autor al cărţii “Antreprenoriat” – una dintre cărţile best-seller de afaceri din România, activitatea de coorganizator al unei şcoli antreprenoriale, dar şi reuşitele prin business-urile personale i-au adus lui Marius Ghenea numeroare titluri şi premii:

  • “Cel mai vizionar manager din retail”
  • Premiul “Superlativele VIP” pentru categoria “afaceri”
  • “Cel mai bun antreprenor în serie”
  • Premiul pentru “Viziune antreprenorială”

Marius Ghenea este, pentru România, un om de afaceri de succes, un antreprenor în serie, un business angel recunoscut şi un admirabil profesor de antreprenoriat. A lansat multiple companii pe piaţa din România, dar a şi investit în idei noi pe care le-a simţit ca având mare potenţial. Sigur vă sună cunoscute următoarele branduri care-i aparţin: Flamingo, Flanco, FIT, accessNET, Idilis, PCfun.ro, PCGarage.ro, Electrofun.ro, VikingProfil, ShopIT.ro, Casia, Orbital, Testa Rossa Romania, Online Fashion Group, GasOil Service, dar şi PCGarage.ro, Casia Communications in indoor-media, Orbital Solution, VikingProfil, Online Fashion Group – investiţii de tip business angel în care s-a implicat începând cu 2007.

De la un simplu ghid turistic part-time între anii 1990-1991, ajunge ca în 1994 să fondeze, împreună cu doi foşti colegi de facultate, Flamingo Computers, companie ce pleacă de la 0 şi ajunge ca în 4 ani să fie lider pe piaţa de calculatoare din România. Mai mult decât atât, în 2001 devine cea mai importantă companie de calculatoare din ţările Balcanice având o cifră de afaceri de aproximativ 50 de milioane de dolari. În acelaşi an vinde participaţia de la Flamingo Computers pentru a da startul propriilor proiecte. Începând cu 2002, înfiinţează compania FIT Distribution şi devine CEO  a Flanco International, companie care în 2 ani are o creştere a cifrei de afaceri de la 20 de milioane la 120 de milioane de euro. În perioada 2006-2008 este manager pentru Europa de Est al Clearwire Corporation, o companie americană din domeniul tehnologiilor WiMAX.

Omul potrivit la momentul potrivit nu este întotdeauna un fapt întâmplător în afaceri! Uneori este nevoie de multă muncă, perseverenţă, răbdare şi timp pentru a ajunge la acel moment pe care-l “aştepţi”. Aşteptare, în acest caz, are un sens aparte faţă de înţelesul clasic pentru că implică toate acţiunile menţionate anterior însoţite de o puternică motivaţie şi dorinţă de a ajunge acolo. Aşadar, drumul de la idei la succes, deşi diferă de la un om la altul, de la un plan la altul, cu siguranţă trebuie urmărit cu maximă implicare din partea celui ce-l parcurge.

[uidialog type=”success” align=”left”]Un antreprenor de succes este, printre altele, cel care a înţeles că singur nu este posibil, este cel care a înţeles că a învăţa de la alţii care au reuşit este cheia către reuşita lui. De aceea este indicat să urmăreşti experienţele altor antreprenori, să înveţi din greşeli şi să cauţi acel ceva care funcţionează. Evident, nu toate start-up-urile sunt realizabile şi realiste, dar un antreprenor care îşi doreşte cu adevărat să aibă succes, va lua în calcul aceste experienţe ca pe ghidurile practice. O experienţă unică îţi oferim şi noi aici![/uidialog]

Marian Rujoiu, CEO Extreme Training a avut ocazia şi plăcerea de a sta de vorbă cu antreprenorul nr. 1 al României, Marius Ghenea, şi de a-i lua un interviu video. Marius Ghenea răspunde la multe întrebări pe care şi le pun majoritatea antreprenorilor la început de drum. Cele 5 episoade ale interviului le poţi accesa mai jos.

Ascultă, prin clic pe fiecare episod, interviurile video cu Marius Ghenea:

Cartea lui Marius Ghenea despre Antreprenoriat o poţi achiziţiona de aici:

carte Marius Ghenea

 Va recomandăm de asemenea să vizitați si Blogul lui Marius Ghenea prin click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!