Caută
Close this search box.

Feng Shui pentru prosperitate, energie pozitivă și claritate – 8 idei de bază

tehnici feng shuiVictoria Bulai, specialist în Feng Shui pentru prosperitate, ne vorbește în acest articol depre tehnicile feng shui.

Cu toţii ne dorim să avem succes şi să fim prosperi fie pe plan personal, fie pe plan profesional, fie în dragoste, fie pe toate planurile vieţii. Te invit să te opreşti preţ de câteva minute şi să te întrebi cât de tare îţi dorești prosperitatea în viaţa ta şi să încerci să defineşti ce înseamnă pentru tine succesul.

Ca să vin în sprijinul tău, îţi spun că pentru a obţine prosperitatea, trebuie să ţi-o doreşti cu pasiune.  Iar pentru a avea succes, trebuie să te edifici ce înseamnă acesta pentru tine. Pentru început, îţi prezint un set de 8 idei pe care le poţi aplica imediat pentru a atrage abundenţa şi a-ţi spori prosperitatea.

În Feng shui, punctele de orientare ale unui spaţiu, locuinţe, birou joacă rolul cel mai important în practicarea corectă a acestei ştiinţe. Primul pas pentru a obţine rezultate rapide este să stabileşti corect orientările. Pentru aceasta, ai nevoie de o busolă care sa-ţi indice corect punctele cardinale. Fiecărui punct cardinal sau direcţii, îi este asociat un element: Pământ, Metal, Apă, Lemn şi Foc.

Pentru a practica corect principiile Feng shui pentru prosperitate și claritate, trebuie să ştii ce element este asociat fiecărei direcţii. Totodată, culorile înseamnă energie şi asocierea corectă a acestora fiecărui punct cardinal, sporeşte abundenţa.

8 idei Feng Shui pentru prosperitate și pentru a atrage abundenţa pe toate planurile

Mai jos, îţi prezint cele 8 idei de bază pentru a elibera energia stagnantă şi pentru a crea energia pozitivă care te va conduce către succes pe toate planurile:

1. Nordul

Simbolizează succesul în carieră. Dacă activezi acest sector, este uşor să obţii reuşita pe plan profesional. În schimb, dacă Nordul este perturbat, pot apărea blocaje şi obstacole care împiedică atragerea succesului.  Elementul asociat direcţiei Nord este apa. Prin urmare, acest sector poate fi activat cu detalii de apă precum, acvariu, fântână decorativă, tablouri cu elemente de apă sau culori precum albastru, negru, violet, argintiu.

2. Sectorul Nord Est

Este sectorul responsabil de succesul în educaţie şi dezvoltarea personală . Dacă este activat corect, acest sector aduce un potenţial uriaş. Această direcţie este guvernată de către elementul pământ şi o poţi activata cu simboluri precum: imaginea unui munte, cristale şi/sau vase din ceramică, iar culorile asociate sunt bej, galben, ocru, maro, roşu.

3. Sectorul Est

Este sectorul asociat sănătăţii, longevităţii.  Acestei direcţii îi corespunde elementul Lemn, iar pentru activare te invit să foloseşti plante luxuriante, bambuşi, tablouri cu copaci sau cu munţi împăduriţi. Mai poţi folosi şi culori precum verde, maro, albsatru, negru, turcoaz, lila.

4. Feng Shui pentru prosperitate – Sectorul Sud Est

Cu toţii ne întrebăm: Cum să câştigăm mai mult? Cum atragem mai mulți bani în viața noastră? Dacă îţi doreşti o mărire de salariu şi, bineînţeles, prosperitate financiară, ai grijă de sectorul Sud-Est.  Acesta aduce creştere, extindere şi bogăţie. Dacă este perturbat, atrage pierderi financiare şi de bunuri. Lumina şi curăţenia în acest sector sporeşte fluxul de energie pozitivă şi atrage energia abundenţei.  Acest sector este guvernat de elementul lemn – element asociat banilor şi feng shui pentru prosperitate.  Prin urmare, plantele verzi, sănătoase, joacă un rol foarte important dacă sunt amplasate aici, aducând oportunităţi în plan financiar. Pe lângă plante,mai poţi amplasa în acest sector elemente de apă, perdele cu flori, tapet cu model floral. Nu uita ca această zona a spaţiului din casa sau din biroul tău să fie mereu aerisită, luminată, astfel încât să creeze o energie vibrantă.

5. Sectorul Sud

Afectează norocul de recunoaştere. O carieră de succes şi prosperitatea financiară merg mână în mână cu recunoaşterea. Dacă acest sector este potenţat, el ne aduce celebritate şi o bună reputaţie. În schimb, dacă este perturbat, atrage ruşinea şi oprobriul public.  Sectorul Sud este guvernat de către elementul Foc, iar culorile asociate sunt roşu, violet, portocaliu, maro. Focul nu există prin el însuşi, el trebuie creat, la fel precum şi o bună reputaţie se crează prin asiduitate şi integritate. În acest sector, pentru activare, poţi amplasa lumânări parfumate, plante, tablouri cu păsări.

6. Sectorul Sud Vest

Conform principiilor de viaţă ale chinezilor, familia reprezintă punctul central al succesului şi aspiraţiilor, iar viaţa unui om nu are sens dacă acesta nu este membru al unei familii. Sectorul Sud-Vest reprezintă norocul mamei, dragostea, căsătoria, relaţiile. Dacă acesta este afectat, relaţiile au de suferit. În schimb, dacă acesta este activat, atrage fericirea în cuplu. Elementul care guvernează acest sector este pământul, de aceea se activează cu cristale, vase decorative de ceramică, urne care atrag chi-ul/energia pozitivă, geode, lumini, candelabre din cristal. Şemineul poate fi amplasat în acest sector al casei. Culorile asociate Sud-vestului sunt: galben, muştar, portocaliu, roz, roşu.  Când direcţia sud-vest se bucură de un bun Feng shui, familia trăieşte în armonie: soţii se bucură de întelegere şi nu există rivalităţi între fraţi.

7. Sectorul de Vest

Este responsabil de norocul de copii şi urmaşi. Activarea corectă a acestui sector aduce sănătate, iar perturbarea afectează femeile din familie.  Direcţia Vest este guvernată de către elementul metal, iar culorile asociate sunt alb, auriu, argintiu.  Pentru activarea norocului corespunzător acestui sector îţi recomand să foloseşti simboluri precum: clopoţei din metal, obiecte de argint, aurite, perdele cu cercuri, tablouri cu copii, sau cu flori de lotus.

8. Sectorul Nord Vest

Ultimul, dar nu cel din urmă sector despre care vreau să-ţi vorbesc este sectorul Nord-Vest. Aşa cum Sud-Vestul este sectorul care îi corespunde mamei, Nord-Vestul este sectorul care îi corespunde tatălui, celuilalt membru important, capului familiei. Acest sector al casei, locuinţei este poate cel mai important, deoarece norocul tatălui influenţează norocul tuturor membrilor săi.  Pentru că tatăl este susţinătorul material, norocul lui determină norocul întregii familii. Direcţiei tatălui îi corespunde elementul metal, iar culorile asociate sunt: alb, auriu, argintiu, galben.

Pentru a activa şi energiza, Nord-Vestul vă recomandă să atârnaţi clopoţei metalici de vând cu şase braţe, să amplasaţi aici cristale, pietre preţioase sau sempreţioase. Activarea acestui sector aduce ajutor din partea persoanelor influente şi importante.

Prin aplicarea principiilor Feng shui pentru prosperitate, eliberezi energia stagnantă şi activezi Chi-ul pozitiv/energia pozitivă aferentă fiecărui sector şi atât de necesară creşterii şi dezvoltării personale. Prin aplicarea principiilor descrise mai sus vei dobândi nu numai o stare financiară sănătoasă, dar te vei bucura de o carieră de succes, vei alege cu înţelepciune căile potrivite dezvoltării tale personale, vei avea parte de recunoaştere şi faimă, vei simţi armonia în viaţa de familie şi în relaţiile tale, vei avea noroc de mentori şi, nu în ultimul rând vei străluci de sănătate.

Vreau să închei acest articol, nu înainte  de a-ţi aminti că pentru a atrage abundenţa şi succesul pe toate planurile vieţii tale este nevoie de o curăţenie mentală generală şi de o curăţenie generală a spaţiului în care trăieşti. Dar, despre aceste aspecte vom discuta mai pe larg în următorul articol, pe care te voi invita cu drag să-l citeşti.

Articol scris de Victoria Bulai – trainer curs Feng Shui București si Feng Shui Iași

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!