fisa postului - resurse umaneAnul acesta v-am obișnuit să vă prezentăm mai multe proceduri pe baza cărora se pot desfășura procese specifice unui departament de resurse umane performant și profesionist. Tuturor ne este familiară percepția referitoare la rolul procedurilor într-o organizație și probabil auziți și dumneavoastră aceste comentarii în cadrul firmei de la colegi sau manageri.

Pentru mine, existența unui plan flexibil repetabil în activitatea mea de consultant și trainer în domeniul resurselor umane reprezintă un avantaj extraordinar.

Îmi sunt neprietenoase exprimările de tipul: ,,Știm noi cum să facem!”, ,,Am idei, de ce să le mai pun și pe hârtie?”, ,,Degeaba avem proceduri pentru că oricum nu le aplicăm” etc. În cadrul tuturor cursurilor de resurse umane se dezvoltă un modul legat de structura și realizarea unei fișe de post. Și ținând cont de cât de important este acest document atât din punctul de vedere al legislației, cât mai ales din punctul de vedere al derulării tuturor celorlalte activități de resurse umane din companie, m-am decis ca acest articol să trateze importanța și rolul fișei de post într-o organizație.

În acest fel, promisiunea făcută de mine multor cursanți pe parcursul acestui an se transformă în realitate: a venit timpul să ne ocupăm cu maximă seriozitate de acest document simplu, dar extrem de important pentru orice angajat din România, indiferent de forma de organizare (instituție publică, organizație privată, ONG-uri, asociații etc.).

Vă propun o procedură simplă de Analiza postului pe care o puteți adapta la modul vostru real de lucru din firmă/ organizație.

Procedura Analiza postului pentru a redacta corect Fisa postului:

SCOPUL PROCEDURII

Stabilește activitățile ce trebuie derulate pentru colectarea, analiza și organizarea datelor cu privire la conținutul unui post în scopul de a redacta fişe de post și de a obține informații necesare proceselor  de: recrutare internă sau externă, selecție – indiferent de metodă, instruire, evaluare a posturilor și apreciere periodică  a performanței angajaților.

DOMENIUL DE APLICARE

   Procedura se aplică pentru toate posturile din cadrul companiei/ organizației.

   Procedura se utilizează:

DEFINIȚII ȘI ABREVIERI

CAP – Chestionarul de Analiză a Postului

AP – analiza postului

DRU – departament Resurse Umane

OG – organigrama generală

FP – fișa de post

MD – manager departament

Curs Inspector Resurse Umane - București
Curs Manager Resurse Umane - București

Post – ansamblu de activități,sarcini și responsabilități alocate unei poziții din structura organizației.

Analiza postului – procesul de descriere și înregistrare a scopului unui post, a responsabilităților și activităților pe care le presupune acesta, a condițiilor de lucru și a competentelor, cunoștințelor și abilităților necesare.

Fișa postului – document intern, oficial în cadrul companiei care definește modul de raportare, responsabilitățile principale, cerințele postului, resursele alocate.

Specificația postului – document intern, oficial în cadrul companiei în care sunt specificate condiţiile de studii, calificare, instruiri, experienţă, competenţe şi atribute personale cerute deţinătorului de post pentru îndeplinirea corespunzătoare a responsabilităților postului.

DOCUMENTE DE REFERINȚĂ

DATE DE INTRARE

ACȚIUNI ȘI METODE DE IMPLEMENTARE

Fluxul activităților/ etapelor procesului:

*Observație: vom prezenta mai jos etapele comune acestui proces indiferent de metoda utilizată și vom diferenția etapele specifice fiecărei metode.

Etapele comune:

În funcție de metoda utilizată urmează etapele specifice:

Sau

Sau

PENTRU o mai mare corectitudine a modului în care se desfășoară acest proces vă recomand aplicarea a minim două metode în paralel deoarece, prin observare, puteți fotografia aspecte noi, nedescrise de către angajați în interviu sau CAP; prin interviu veți putea confirma corectitudinea informațiillor din CAP sau de la observarea muncii.

DATE DE IEȘIRE

Fișele de post revizuite – una pentru angajat, una rămâne la dosarul personal al acestuia.

Scris de Manuela Trușcă – trainer Extreme Training

Manuela Trusca - Trainer Extreme Training

,,În copilărie am visat să devin MEDIC, să fiu alături de oameni, să-i susțin în atingerea imposibilului, să aduc speranța în viața lor. Să fie mai frumoși, mai buni în ceea ce fac, să se oglindească în ochii semenilor și să zâmbească fericiți, multumiți de imaginea reflectată… Am atins parțial acest vis, ,,rețetele mele” sunt ideile pe care le dezvolt în curs, ,,medicamentele” sunt informațiile pe care cei din sală le primesc cu multă plăcere, instrumentele mele sunt laptopul, videoproiectorul, flipchartul, markerul. Și mă mândresc cu faptul că am sute de ,,pacienți” multumiți . Aceștia sunt manageri de companii, manageri de departamente, angajații departamentelor de resurse umane și toți cei care doresc să-și construiască o carieră în domeniul resurselor umane.”

Curs Inspector Resurse Umane - București
Curs Manager Resurse Umane - București

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!