Organismele Intermediare Regionale pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au publicat listele intrebarilor adresate de catre potentialii beneficiari ai finantarilor acordate prin intermediul liniilor de finantare anuntate spre lansare pe 17 iunie 2013.

Descarcati de aici intrebarile si raspunsurile cu privire la Ghidurile Solicitantului recent publicate

ÎNTREBARI referitoare la D.M.I. 6.3 STRATEGIC – GRANT si Ghidul Solicitantului Conditii Generale 2013

INTREBARI ADRESATE OIRPOSDRU NORD-EST

 1. Ref. la Cererea de propuneri de proiect tip grant nr.145, Sanse egale si respect in Regiunea Nord Est, AXA 6, DMI 6.3 – Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se poate incadra ca si solicitant eligibil sau partener in urmatoarea categorie de beneficiari eligibili – Autoritati ale administratiei publice centrale si locale (unitati administrative teritoriale) in conditiile in care DGASPC se afla in subordinea Consiliului Judetean?
 2. Va rugam sa ne sprijiniti pentru clarificarea urmatorului aspect in ceea ce priveste Cererea de propuneri de proiecte 145 DMI6.3 ” Sanse egale si respect” – cereri de proiecte de tip grant:- este considerata activitatea de certificare a competetelor dobandite pe alte cai decat cele formale eligibila? Mentionam ca acestea se vor realiza in cadrul unui Centru de evaluare a competentelor acreditat in conformitate cu legislatia nationala si persoanele din grupul tinta vor dobandi, ca urmare a evaluarii competentelor, certificate de calificare
 3. Va rugam sa ne sprijiniti prin clarificarea urmatoarelor urmatoarelor aspecte prevazute in ghidurile solicitantului publicate in data de 01.06.2013:

INTREBARI ADRESATE OIRPOSDRU VEST

 1. In ghidul de conditii specifice – Cerere de proiecte de tip Strategic (toate) la pagina 18 s-a strecurat o eroare fata de ghidul publicat spre consultare astfel: decontarea cheltuielilor cu personalul implicat in managementul proiectului, in tabel in randul 2 s-a omis prima parte a frazei in loc de „12% pana la 1500 000 euro si 10% pentru suma ce depaseste 1 500 000 euro” scrie”10% pentru suma ce depaseste 1 500 000 euro”Este o gresala, de ex ptr un proiect de 1 510 000 euro, rezulta ca suma alocata pentru cheltuieli cu personalul implicat in managementul proiectului ar trebui sa fie 10% din 10 000 euro. Cred ca ar trebui sa apara o erata.
 2. Va rugam sa ne sprijiniti pentru clarificarea urmatorului aspect in ceea ce priveste Cererea de propuneri de proiecte 144 DMI 6.3 ” Sanse egale si respect” – cereri de proiecte de tip strategic:Este considerata activitatea de certificare a competetelor dobandite pe alte cai decat cele formale eligibila? Mentionam ca acestea se vor realiza in cadrul unui Centru de evaluare a competentelor acreditat in conformitate cu legislatia nationala si persoanele din grupul tinta vor dobandi, ca urmare a evaluarii competentelor, certificate de calificare.
 3. Am o intrebare in ceea ce priveste ghidul final pe axa 6.3 si anume: Subventii si burse– nu exista in Ghid maximale pentru acordare de subventii si premii in cadrul unor concursuri spre deosebire de Ghidul 2.3 unde sunt prezentate pe larg. Intrebarea este daca in acest ghid avem maximale sau nu pentru aceste categorii de cheltuieli?
 4. În urma consultarii ghidului privind Conditii specifice cerere de propuneri de proiecte de tip strategic nr. 144 “Sanse egale si respect”, Axa prioritara 6, D.M.I.6.3., avem rugamintea sa ne oferiti clarificari la urmatoarele intrebari:

5. Va transmit prezentul mesaj pentru a va intreba daca Fundatia pe care o reprezint este eligibila pentru a aplica la proiecte POS-DRU. Noi avem esalonata la plata o suma catre finante pe baza prevederilor OUG 29/ 2011 pe o perioada de 30 de luni cu scadenta fiecarei rate in data de 15 a lunii.

[button link=”https://www.traininguri.ro/curs-acreditat-expert-accesare-fonduri-europene/” type=”big” color=”purple” newwindow=”yes”] Curs EXPERT ACCESARE FONDURI EUROPENE[/button]

ÎNTREBARI ADRESATE OIRPOSDRU SUD- EST

 1.  Intrucat in Ghidul solicitantului – Conditii specifice DMI 6.3 – Mai 2013 si in Ghidul Indicatorilor POSDRU nu este definit clar indicatorul “Numar de persoane care au beneficiat de consiliere/orientare si au avansat in cariera dupa un an – femei – acces pe piata muncii” iar la activitati principale/secundare nu este mentionata „activitatea de consiliere/orientare”.
  Va rugam sa clarificati urmatoarele aspecte:

INTREBARI ADRESATE OIRPOSDRU SUD VEST Oltenia

 1. Vă rugăm să ne răspundeţi la următoarele întrebări:

INTREBARI ADRESATE OIRPOSDRU BUCURESTI-ILFOV

 1. Referitor la CPP 152, va solicitam respectuos clarificarea urmatoarelor informatii:

2.   In cazul in care dorim sa incheiem un acord de parteneriat in 3, pentru depunerea unui proiect POSDRU, format din liderul de parteneriat-  Comuna Clinceni, un partener din mediul privat , iar cel de-al doilea partener va fi o alta primarie, este necesar un anunt prealabil si pentru alegerea partenerului public? (primarie)

ÎNTREBARI ADRESATE OIRPOSDRU SUD MUNTENIA

 1.  Va rugam sa ne precizati care este indicatorul luat in calcul de dvs la evaluarea unei cereri de finantare: cifra de afaceri sau veniturile totale.

INTREBARI referitoare la D.M.I. 5.1 STRATEGIC si GRANT, D.M.I. 5.2 STRATEGIC si GRANT

INTREBARI ADRESATE OIRPOSDRU BUCURESTI-ILFOV

 1. In calitate de S.R.L., cu o vechime mai mare de 3 ani si o cifra de afaceri insumata de 200000 euro (n-1+n-2+n-3), pot solicita o asistenta financiara nerambursabila de 900000 euro? Activitatea principala pe care urmeaza sa o desfasor este formarea in diverse domenii. Continut: Clarificari POSDRU 5.2.

2.  In documentul „Conditii specifice Cerere de propuneri de proiecte de tip grant nr. 143” este specificat la pag. 19 ca ponderea participantilor    femei din mediul rural la programe integrate certificati trebuie sa fie de minim 50% si se calculeaza astfel: raport între numarul de femei certificate în urma participarii la programul integrat si nr total de participanti certificati în urma participarii la programul integrat x 100. Acest indicator se refera la ponderea femeilor din mediul rural iar formula specifica sa fie luat in considerare numarul de femei certificate si numarul de participanti certificati fara a se specifica apartenenta la mediul rural.

3. Va rog sa explicati daca prin sintagma ,,sub-contractarea tuturor activitatilor pentru dezvoltarea resurselor umane de la pagina 12 – punctul 4.2.3. – Prevederi obligatorii, se intelege ca in cadrul programelor de formare profesionala derulate prin proiect (grant, Call 134) lectorul poate fi pfa (subcontractat) in conditiile in care autorizarea pentru program este detinuta de unul dintre partenerii de implementare, sau, pentru a respecta conditia de mai sus este obligatorie angajarea lectorului ca si expert pe termen scurt?

Descarcati de aici intrebarile si raspunsurile cu privire la Ghidurile Solicitantului recent publicate

 Curs EXPERT ACCESARE FONDURI EUROPENE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!