Caută
Close this search box.

Tehnici Feng Shui pentru abundenta si prosperitate

cum obtii prosperitate prin tehnici feng shuiAșa cum ți-am promis într-unul dintre articolele anterioare, revin cu noi tehnici feng shui pentru a atrage prosperitatea și succesul în viața ta. Dar înainte de intra în profunzimea tehnici feng shui, vreau să-ți împărtășesc câteva secrete fundamentale legate de această știință, astfel încât atunci când vei pune în aplicare principiile pe care ți le voi dezvălui, să și înțelegi de ce și cum funcționează anumite strategii de atragere a prosperității.

Conform maestrei Lillian Too, a cărei adeptă sunt, Feng Shui reprezintă știința spațiului, dar este în același timp și o reflecție a minții. Feng Shui realizează în plan material ceea ce mintea asociază cu simbolurile folosite în această practică.
Se spune că Feng Shui reprezintă doar o treime din trinitatea norocului, acesta fiind de trei tipuri: cel ceresc, cel pământesc și cel omenesc. Ca și ființe omenești, noi nu putem influența norocul ceresc – acesta reprezintă soarta sau karma.

Norocul omenesc poate fi influențat într-o oarecare măsură prin puterea minții și a propriilor noastre atitudini.
Prin practicarea corectă a acestor tehnici feng shui, care reprezintă știința spațiului, așa cum am menționat mai sus, putem amenaja fundalul potrivit pentru a atrage energii pozitive și oportunități favorabile în viața noastră, influențând astfel cel de-al treilea tip de noroc – norocul pământesc – de fapt, singurul pe care-l poți influneța.

Acum că am lămurit ce înseamnă Feng Shui și cum ne poate influența viața în mod pozitiv, putem reveni la unul dintre principiile esențiale care guvernează aceste tehnici feng shui, mai exact curățenia mentală și cea a spațiului în care trăiești.

Tehnici feng shui

1. Curățenia mentală

Cu siguranță te-ai întrebat de mai multe ori ce aduce noroc la bani și ți-ai pus problema cum să atragi mai multă abundență în viața ta. Sunt ferm convinsă că marea majoritate dintre voi cei care citiți acest articol, vă doriți să aveți o sănătate de fier, o carieră de succes, împlinire în viața de familie, abundență financiară, într-un cuvânt – prosperitate (pe toate planurile vieții).

De-a lungul timpului, încă din fragedă copilărie, noi suntem răbdători și perseverenți în a aduna un imens bagaj de convingeri limitative care, la un moment dat ne blochează sau ne limintează în dezvoltarea noastră personală. Însă, pentru a fi prosper, tu trebuie să fii într-o permanentă evoluție, într-un flux continuu de energie care să curgă, să curățe blocajele mentale și materiale și să atragă abundența pe care ți-o dorești și din care îți creezi un scop.

În acest sens, curățenia mentală constă în deschiderea minții către nou, în ieșirea din zona de confort, în înlăturarea convingerilor limitative, spre exemplu a celor legate de bani, precum: banii nu aduc fericirea, banul este ochiul diavolului, oamenii bogați sunt răi etc. Dacă tot vorbim despre bani, atunci îți împărtășesc fără reținere că aceștia sunt făcuți ca să circule – banii crează energie pozitivă dacă sunt utilizați în scopuri pozitive. Este frumos să te bucuri de ceea ce poți crea și realiza prin intermediul banilor – și aici te las pe tine să vizualizezi ceea ce îți propui să faci cu ei, dacă ai avea o anumită sumă – important este să-ți cureți mintea de ideile preconcepute și să fii recunoscător acestui mijloc care îți poate crea bunăstarea.

Totodată, trebuie să îți dorești cu pasiune să realizezi ceea ce ți-ai propus – legea atracției chiar funcționează!
Eu personal, nu am auzit în casa mea, în copilărie, să se vorbească în mod negativ despre bani, de aceea pentru mine sărăcia nu a reprezentat niciodată o virtute, deseori văzută astfel de oamenii care nu reușesc să atingă un nivel financiar sau material râvnit. Mediul exterior este plin de acest gen de convingeri, astfel încât la un moment dat le preiei ca și truisme și fără ca să-ți dai seama, acestea încep să aibă o putere nemărginită asupra ta. Totodată, acest mod de gândire te aduce pe un nivel vibrațional scăzut și te ține departe de a fi prosper și împlinit. De aceea, este important să începi să te plasezi pe un nivel vibrațional înalt, prin intermediul afirmațiilor și gândirii în sensul abundenței.

2. Curățenia spațiului în care trăiești

În plan material este mai ușor să faci curățenie, însă și aici este bine să adopți o anumită strategie. Înainte de a energiza fiecare sector așa cum te-am învățat într-un articol anterior și înainte de a amplasa simbolurile norocoase Feng Shui, începe prin a-ți face ordine în mediul tău imediat: birou, spațiu de lucru – această practică îți va conferi claritate în gândire respectiv, te va ajuta să iei decizii înțelepte și corecte la locul de muncă, ale căror consecințe vor pune într-o lumină pozitivă.

Apoi treci la spațiul în care locuiești. Începe cu o curățare a dulapurilor și a sertarelor: donează hainele și obiectele în stare bună pe care nu le-ai mai folosit în ultimul an – îți garantez că nu le vei mai utiliza niciodată. Aruncă fără niciun pic de regret hainele rupte sau deteriorate, precum și obiectele stricate – acestea crează o energie negativă, stagnantă. Apoi curăță rafturile și sertarele la propriu și combină această activitate cu o purificare simbolică: șterge-le cu o cârpă albă, moale care a stat afară, în soare. Făcând acest lucru, aduci în aceste spații închise energie nouă și creezi loc pentru noroc și bunăstare.

După ce ai purificat și la propriu și la figurat spațiile închise, treci la purificarea camerelor casei (sau/și a spațiului de birou). Această tehnică îți recomand să o faci de cel puțin o dată pe săptămână, dacă nu chiar zilnic: deschide toate ferestrele casei și lasă ca procesul de ventilație să reîmprospăteze energia din interior cu aerul curat venit de afară.

Totodată, pentru amplificarea energiilor pozitive din interiorul casei sau a biroului, poți aprinde diferite esențe sau bețișoare parfumate care au rol suplimentar de purificare. În acest caz, îti recomand să folosești arome ale plantelor și ierburilor de munte sau ale celor provenite din locuri cu un nivel de energie înalt și puternic.

Secretul prosperității constă în a pune în practică principiile și metodele Feng Shui, combinate cu o gândire pozitivă la adresa mijloacelor (financiare, materiale, relații, cunoștințe) cu ajutorul cărora ți-ai propus să atingi bunăstarea.

Toate aceste tehnici feng shui descrise mai sus, te vor ajuta să devii mai organizat, mai conștient de mediul în care trăiești, te vor determina să-ți creezi mediul propice unei stări de bine și să-l influențezi astfel încât să devii stăpânul propriei tale vieți. Te vei convinge că înțelegând și folosind metodele Feng Shui, poți atrage prosperitatea și abundența în viața ta și poți fi o persoană fericită.
Efectul asupra abundenței și prosperității, practicând curățenia mentală și cea a spațiului, poate fi amplificat prin utilizarea simbolurilor Feng Shui despre care vom povesti cu drag într-un articol viitor.

Articol scris de Victoria Bulai, trainer curs Feng Shui, curs Formator, curs Inspector Resurse Umane, curs Vanzari, curs Tehnici de Negociere.

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!