agent de vanzariScris de Catalin Pandelas

Trainer Extreme Training, the way to excellence

www.traininguri.ro

Foarte multe societati si-au pus aceasta intrebare. Au fost create strategii, politici si tehnici de vanzare pentru a se dezvolta cat mai mult. Unele dintre acestea au fost cu adevarat revolutionare.

De-a lungul timpului, fiind implicat in strategiile de vanzare ale mai multor societati si companii, am deprins “tehnica” de a vinde. Dupa parerea mea toate strategiile au aplicabilitate si pot fi adaptate. Esential este sa poti contura strategia atat pe agentii de vanzari, cat si pe nevoile clientilor.

In actul de vanzare trebuie luate in considerare absolut toate resursele existente. Insa, consider ca cea mai de pret resursa este cea umana, agentul de vanzari. Un agent de vanzari trebuie sa fie bine pregatit, instruit si sa posede acele “artefacte” primordiale unei vanzari.

Avand in vedere ca exista un “ocean de oportunitati”, consider ca un agent de vanzari trebuie sa se comporte ca un rechin. Un rechin in sensul pozitiv al cuvantului, cu toate calitatile acestuia. Pornind de la aceasta idee, am creionat un profil al agentului de vanzari si l-am denumit profilul SHARK.

SHARK reprezinta o prescurtare de la calitatile principale pe care ar trebui sa le aiba un agent de vanzari:

Siguranta (S) este data de pregatirea agentului de vanzari, de informarea continua si de cunoastintele acestuia despre ceea ce face in domeniul in care activeaza.

Calitatea naturala, harul (H), este data de talentul si vocatia fiecarui agent in parte. Nu poti fi un agent de succes daca nu ai inclinatii spre domeniul vanzarilor, daca nu iti place ceea ce faci.

Un agent capabil este un agent activ (A), care se afla intr-o continua cautare de noi clienti, de noi oportunitati si de noi informatii.

In momentul in care detecteaza posibilitatea unei noi vanzari sau unei noi piete de desfacere, miscarea agentului trebuie sa fie una rapida (R). Este foarte important ca un agent de vanzari sa poata lua decizii rapide si bune.

Respectul clientului se capata in primul rand daca esti corect (K), daca fata de el ai avut o atitudine onesta si profesionista, daca ai explicat bine care sunt termenii si conditiile parteneriatului.

Toate aceste calitati sunt interdependente si trebuie sa actioneze ca un tot unitar. Nu poti deveni un profesionist in a vinde, daca nu ai grija ca toate cele cinci calitati care alcatuiesc profilul SHARK sa fie dezvoltate in egala masura.

De asemenea, profilul SHARK, pe langa aceste calitati, face referire si la atitudinea pe care trebuie sa o aiba un agent in fata clientilor: o atitudine serioasa, dar in acelasi timp placuta, profesionista, sigura si respectabila.

Precum un SHARK, agentul de vanzari trebuie sa aiba o mobilitate crescuta in piata si sa-si cunoasca bine “apele” prin care activeaza; sa adune cat mai multe informatii, sa “miroase” posibilitatea unei oportunitati si sa gaseasca repede acea oportunitate identificata.

Agentul de vanzari trebuie sa aiba eleganta unui SHARK, o tinuta corespunzatoare, un para-verbal si non-verbal pe masura.

Acestea sunt elementele si calitatile, pe care consider ca ar trebui sa le detina un agent de vanzari pentru a-si putea desfasura activitatea de promovare si vanzare in domeniul in care activeaza.

Scris de Catalin Pandelas

Trainer Extreme Training, the way to excellence

www.traininguri.ro

Recomandare cursuri vânzări

Detalii curs Vânzări Intensiv Sală București (neacreditat) prin click aici
Detalii curs Vânzări sală București (acreditat) prin click aici
Detalii curs Vânzări sală Cluj Napoca (acreditat) prin click aici
Detalii curs Vânzări sală Iași (acreditat) prin click aici
Detalii curs Vânzări sală Timișoara (acreditat) prin click aici
Detalii curs Vânzări Online (înregistrat) cu acces pentru totdeauna (detalii prin click aici)

6 răspunsuri

 1. Sunt extrem de utile informațiile prezentate aici pentru cei are își doresc o carieră în domeniul vânzărilor, dar și pentru angajatori care îți pot lua aceste repere atunci când caută un candidat.

 2. Multumesc pentru raspuns Vera Purdel si cu respect si permisiunea d-voastra i-mi permit a fi insistent in a cere lamuriri cum anume se procedeaza pentru obtinerea diplomei acreditate ANC/CNFPA, intrucat dupa mai bine de 25 de ani de judiciar nu mai vreau sa lucrez in domeniu juridic si nici ce are legatura cu acesta sau specific ,,operativ”, m-am saturat, dorind sa schimb ,,macazul” dar pastrand totusi munca de teren de 100% daca s-ar putea intrucat este un mod de a fi care s-a maturizat in timp.
  Sarbatori pascale fericite!

 3. …………..as dori o lamurire,,,daca cineva a lucrat lucrator operativ in politia judiciara multi ani, pensionar la 47 ani limita de varsta, poate opta pentru a lucra ca agent de vanzari cu specificatia ca are bacalaureat, scoala de politie , licenta in drept, masterat in drept.
  Ce sanse ar avea sa fie bagat in seama pt. acest job?
  Va rog un raspuns si multumesc!

  1. Rezultatele cunatificabile in vanzari incanta orice companie. Asadar, abilitatile dumneavoastra in acest domeniu va pot recomanda pentru un astfel de post, indiferent de varsta sau experienta. Obtinerea diplomei acreditate de ANC/CNFPA nu implica decat diploma de studii medii si va poate aduce un plus CV-ului dumneavoastra odata cu intentia de a profesa ca agent de vanzari.

   1. Multumesc pentru raspuns Vera Purdel si cu respect si permisiunea d-voastra i-mi permit a fi insistent in a cere lamuriri cum anume se procedeaza pentru obtinerea diplomei acreditate ANC/CNFPA, intrucat dupa mai bine de 25 de ani de judiciar nu mai vreau sa lucrez in domeniu juridic si nici ce are legatura cu acesta sau specific ,,operativ”, m-am saturat, dorind sa schimb ,,macazul” dar pastrand totusi munca de teren de 100% daca s-ar putea intrucat este un mod de a fi care s-a maturizat in timp.
    Sarbatori pascale fericite!

    1. Pentru a obtine diploma acreditata Agent de vânzări (cod COR 332203, cod COR vechi 341904) este necesar sa urmati cursul de Agent vanzari care se desfasoara in perioada 17-19 mai 2013. Detaliile complete despre curs le puteti gasi aici: http://www.traininguri.ro/training-vanzari/. Inscrierea o puteti face online completand formularul de inregistrare din pagina cursului sau la numerele de telefon 0314 25 25 34/ 0722 15 13 15. Va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!