Curs de Dictie aplicat – Puterea Vorbirii

89000 lei65000 leiInscrie-te acum!

Curs de Dictie aplicat - Dana Rotaru - Extreme Training

București – 4 februarie-4 martie

Vorbirea este aceea care face diferența, de cele mai multe ori, între o relaționare reușită, de succes și una fadă, lipsită de strălucire. Vorbirea este un proces complex care implică gândirea, personalitatea și istoricul fiecărei persoane în parte. Există vorbirea interioară (sau ceea ce actorul numește monolog interior) și vorbirea exterioară (și ne referim aici la relaționarea cu lumea înconjurătoare).

Cursul de Dicție încurajează dezvoltarea și exersarea ambelor tipuri de vorbire, convingerea trainerului fiind că performanța în vorbirea în public se naște în urma unui proces ce implică o bună cunoaștere personală, dar și o colaborare eficientă, liberă și deschisă cu ceilalți. Cursul de față combină tehnici și exerciții specifice de respirație, impostație, dicție și canto cu cele de dezvoltare personală, Public Speaking și Arta Actorului.

Cursul de Dictie  este un curs aplicat și intensiv de vorbire care se adresează:

 • Celor care simt nevoia să se exprime în public, dar nu știu care sunt pașii de urmat pentru a face asta și implicit pentru a realizare o comunicare reală, eficientă și cu amprentă personală;
 • Celor care doresc ca propria vorbire să fie un atu în dezvoltarea lor personală și profesională;
 • Celor care se gândesc că ar putea avea mai mult de câștigat dacă ar fi mai convingatori;
 • Persoanelor care au ceva de spus și care (nu) au destul curaj să se exprime în public, însă doresc să învețe cum să facă asta profesionist;
 • Celor care obosesc după primele fraze și abandonează orice tip de comunicare de frica eșecului sau a ridicolului, însă doresc să depășească această fază;
 • Celor care vorbesc prea repede sau prea rar, prea tare sau prea încet și vor să afle cheia unei vorbiri de succes;
 • Celor care vor să scape de “accentul de acasă”;
 • Persoanelor care simt că e ceva în neregula cu vorbirea lor, dar nu știu să definească ce anume.

Spre deosebire de un curs obișnuit sau de materialele culese de pe internet, formatul pe care vi-l propunem asigură fiecărui participant exerciții, tactici și tehnici personalizate în funcție de nivelul la care se află fiecare.

Abilitati dobandite la finalul cursului:

 • Identificarea vorbirii corecte, fluente, expresive și conștientizarea propriului tip de vorbire;
 • Exersarea corectă a tipurilor de respirație și dezvoltarea unei respirații eficiente pentru vorbirea performantă;
 • Cunoștințe de bază pentru corectarea defectelor de pronunție (sâsâit, rârâit, înghițirea finalurilor de cuvânt, înghițirea vocalelor, etc.);
 • Cunoștințe și abilități pentru corectarea tulburărilor de ritm și fluență (precipitare sau vorbire prea lentă);
 • Expresivitatea vorbirii (citire/comunicare logică versus citire/comunicare expresivă prin exersarea ritmului, a intensității și a timbrului în vorbirea în public);
 • Tehnici și exerciții pentru gestionarea emoțiilor;
 • Identificarea vocii interioare și exprimarea ei.

Exercițiile sunt particularizate, pentru fiecare cursant, în funcție de dificultățile acestuia.

Structura Curs de Dictie Aplicat

 • exerciții și tehnici de detensionare musculară (față, torace, abdomen, picioare) pentru vorbirea în public;
 • setul de bază pentru încălzirea aparatului verbo-vocal;
 • exerciții pentru emisie vocală în grup și individuală, pentru exersarea intensității, ritmului și timbrului vorbirii;
 • exerciții specifice de respirație și mărirea timpilor de retenție și expirație;
 • exerciții și tehnici de improvizație vocală pentru detensionare emoțională;
 • exerciții și tehnici de gestionare a emoțiilor plus setul de bază împotriva tracului;
 • exerciții specifice de impostație (emitere și proiectare corectă a sunetului în mască);
 • exerciții de dicție pentru problematici specifice;
 • exerciții pentru eliberare vocală;
 • exerciții de raportare justă a vorbirii la spațiu.

Trainer – Dana RotaruDana Rotaru -Trainer Extreme Training

Actriță liber-profesionistă și Lector univ. dr. al UNATC ,,I. L. Caragiale”, București, Specializarea Arta Actorului și Arta Vorbirii, Dana Rotaru are o vastă activitate artistică. Pregătire solidă în domeniu și-a consolidat-o, de-a lungul timpului, alături de actori și artiști cu nume mari de pe scena românească: Adrian Pintea, Olga Delia Mateescu, Florin Zamfirescu, Adriana Popovici, Gelu Colceag, Radu Gabriel, Dan Ardelean, Claudia Măru-Hanghiuc.

Experiențele mele de actriță, de interpret și pedagog m-au învățat că vorbirea are foarte mare legătură cu persoana nevăzută din noi, cu vocea noastră interioară, iar aceasta este unică și se educă unic, singular și personal. Sunt multe tehnici (Alexander, Linklater, Spolin, Lecoque, Grotowski etc.) care concură pentru obținerea unei voci performante și a unei prezențe publice notabile. Sunt și o serie de exerciții de dicție, impostație și respirație standard.

Cât despre emoțiile pe care le poți avea în public, vă spun de pe acum un secret: în lipsa lor nu poți fi performant și numai avându-le înveți și te antrenezi să faci față tracului și să le gestionezi profesionist. Dar, toate la timpul lor!”

Pentru a vedea CV-ul complet al Danei Rotaru, dați clic aici.

OPINII CLIENȚI

“Foarte folositor. Mi-am dat seama de multe lucruri pe care le făceam greșit.”

Mirabela B.

“Un curs care merită dacă vreți să vedeți (auziți) lumea în alt fel.”

Alexandru M.

“Toți avem impresia că vorbim “corect și expresiv” – acest curs ne-a făcut, de fapt, să vedem cât de mult avem de muncit cu noi înșine.”

Cătălina Ț.

“Cursul mi s-a părut extrem de plăcut și util și mi se pare că timpul a fost valorificat la maxim.”

Alina B.

“Am învățat să respir atunci când vorbesc, iar atunci când trebuie să-mi spun părerea cei din jur înțeleg ce vreau să spun.”

Monica G.

Detalii administrative 

 Valoarea investitiei/ Taxa de participare 

 1. Valoare investiţie. Taxa standard de participare este 790 lei. Dacă vă înscrieți și achitați taxa până la data de 21 ianuarie 2015, veți beneficia de prețul special de 650 lei. 
 2. Dacă dumneavoastră, ca şi companie doriţi să înscrieţi 2 sau mai multe persoane la un curs, se va aplica un discount de 100 RON/persoană.
 3. Dacă aţi mai participat anterior la cursurile organizate de Extreme Training (inclusiv în cadrul proiectului Business StartUp) beneficiaţi automat de discountul de client vechi de 100 RON.

Discounturile nu se cumuleaza!

În cazul în care aveţi orice întrebăre sau vă este ceva neclar, sunaţi-ne la numarul de telefon: 0726 0055 55 sau scrieţi-ne la adresa de email: info@traininguri.ro (Roxana Cozma – Specialist relaţii clienţi)

Ce include taxa de participare? 

 • activitatea de training;
 • fişele de lucru;
 • certificat nominal de participare;
 • foi flipchart, coli şi markere;
 • ecusoanele pentru participanţi;
 • pauze de cafea.

 Locul, data si orele desfasurarii cursului

Loc desfășurare - București, Calea Plevnei, nr. 61, etaj 1, sala 11, Sector 1 (in incinta Casei de Cultură a Studenților)

Perioada de desfășurare: 4 februarie-4 martie

Programul cursului: 4, 11, 18, 25 februarie, 4 martie în intervalul orar 18.00-21.00

CERTIFICARE CURS

Certificat participare - Extreme TrainingLa absolvirea cursului se obţine un certificat de participare emis de Extreme Training conform modelului din dreapta. În esenţă, diploma dovedeşte intenţia dumneavoastră de dezvoltare şi perfecţionare pe un anumit domeniu, importante fiind însă lucrurile învăţate la curs. Diploma are valabilitate juridică în raport cu eventualii angajatori, terţi, lucrul în proiecte cu finanţare europeană, acestea reprezentând în sine un punct în plus pentru CV-ul dumneavoastră.

 
Poți vizita secțiunea de întrebări frecvente (FAQ) (Secțiunea UTIL/Întrebări Frecvente), ne poți suna sau ne poți scrie un e-mail dacă mai ai întrebări suplimentare cu privire la desfășurarea acestui training. Înainte de a te decide ce cursuri ţi se potrivesc vizitează descrierea aferentă fiecărui curs și ori de câte ori ai o nelămurire, sună-ne la 0314 252534/ 0726 00 55 55 sau scrie-ne la info@traininguri.ro
89000 lei65000 leiInscrie-te acum!

Comments

 1. Loredana says

  Suntem inca 2 persoane interesate de acest curs, la Cluj-Napoca, eu si colega mea.

  • Roxana Cozma - Extreme Training says

   Buna ziua Florentina,

   Urmatoarea sesiune a cursului Dictie aplicat- Puterea Vorbirii se va organiza in intervalul octombrie- noiembrie 2014. Perioada de desfasurare o vom afisa in curand in agenda cursuri Extreme Training http://www.traininguri.ro/agenda-cursuri/.

   Daca ai nevoie de alte informatii, iti stam cu placere la dispozitie si la nr. de tel. 0726 00 55 55.

   O zi excelenta !

  • Roxana Cozma - Extreme Training says

   Buna Ioana,

   Luam in calcul sugestia ta si in momentul in care vom avea mai multe cereri in acest sens, vom stabili o sesiune a acestui curs la Cluj-Napoca.Pentru a afla detalii privind organizarea cursurilor, te poti abona la news-letter-ul Extreme Training accesand link-ul urmator http://www.traininguri.ro/

   Daca ai nevoie de alte informatii, iti stam cu placere la dispozitie si la nr. de tel. 0726 00 55 55.

   O zi excelenta !

Trackbacks

 1. […] funcky link Service title Service description This content is for members only. Please login. Box title colored box with captation Note text colored box Column content […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *